fbpx
Top
 
 / Recepten  / Broodtaart
7 jul

Broodtaart

Oud brood weggooien, is zonde en niet nodig! Broodtaart is een super simpel te maken recept en is erg lekker. Of je de broodtaart nu thuis of in een ovenschaal of in een Dutch Oven op vakantie doet, succes verzekerd!! Super lekker en super voordelig!

Pin recept Recept afdrukken
Personen :8 personen

Broodtaart

  
5 van 4 stemmen
Oud brood weggooien, is zonde en niet nodig!
Heb je dit recept al eens geprobeerd?Vermeld @Kampvuurkok of tag #kampvuurkok!
Voorbereiding 10 min
Bereiding 45 min
Totaal 55 min
Bovenwarmte :Eén gesloten ring op de buitenrand van de deksel
Onderwarmte :1/5 van de bovenwarmte
Gang Banket, Gebak, Nagerecht, Tussendoortje
Keuken Nederlands
Trefwoord Vegetarisch
Moeilijk - makkelijk Eenvoudig

Ingrediënten

  • 300 gram oud brood in stukjes gescheurd
  • 300 milliliter melk
  • 1 zakje vanillesuiker
  • snufje kaneel
  • 5 eieren
  • 2 handen walnoten
  • eventuele andere vullingen (rozijnen, appel, dadels, abrikozen, etc.)

Materiaal

Instructies

  • Verwarm, koken hoeft niet, de melk in een Dutch Oven en roer hier de suiker door.
  • Scheur het brood in kleine stukjes
  • Roer het brood door de melk en laat dit 10 minuten staan.
  • Snijd het fruit fijn of hak de noten fijn en kneed dit met de hand door het brood-melk mengsel tot je een dikke brei hebt.
  • Meng vervolgens de 5 eieren, vanillesuiker en het kaneel door de brei.
  • Bak de brei in circa 45 minuten gaar in een niet al te hete DO.
  • Nu de taart opstaat, is het een goed moment om alle gebruikte spullen schoon te maken en op te ruimen.
  • Haal de taart uit de DO zodra deze klaar is, anders blijft het geheel te nat.

Voedingswaarden

Serving: 100g | Calorieën: 1325kcal | Koolhydraten: 166g | Proteïne: 68g | Vet: 42g | Natrium: 1998mg | Kalium: 1246mg | Vezels: 13g | Suiker: 35g | IJzer: 14mg
No Comments

Leave a Reply