Top
 
 / Recepten  / Aardappelpannenkoekjes
2 mrt

Aardappelpannenkoekjes

Aardappelpannenkoekjes worden in de joodse traditie Latkes genoemd. Het van oorsprong joodse gerecht is met name populair is het voormalig oostblok. Als je ze eenmaal geproefd hebt, dan snap je niet waarom ze hier niet populair zijn. Ze zijn namelijk echt heerlijk.

Ook hier kennen we iets dat er erg op lijkt, namelijk rosti-rondjes van Aviko. Meer info over Latkes vind je op wikipedia.

Frituren op vuur is veel gevaarlijker dan andere vormen van koken op vuur. Om het verantwoord te doen dien je goed op de hoogte te zijn van de risico’s en passende veiligheidsmaatregelen genomen te hebben.

Bij twijfel doe het dan niet! 

Pin recept Recept afdrukken
Personen :10 personen

Aardappelpannenkoekjes

  
5 van 5 stemmen
De verse kampvuur variant van rosti-rondjes.
Heb je dit recept al eens geprobeerd?Vermeld @Kampvuurkok of tag #kampvuurkok!
Voorbereiding 15 min
Bereiding 20 min
Totaal 35 min
Onderwarmte :Matig houtvuur
Gang Bijgerecht, Borrelhapje, Hoofdgerecht, Tussendoortje, Voorgerecht
Keuken Joods
Trefwoord Vegetarisch
Moeilijk - makkelijk Eenvoudig

Ingrediënten

  • +/- 2 liter zonnebloemolie (eventueel slaolie, pindaolie of olijfolie)
  • 20 grote aardappels
  • 5 flinke uien (optioneel)
  • 6 eieren
  • peper
  • zout
  • verse majoraan (ook wel marjolein genoemd) Alternatief: verse tijm (optioneel)
  • verse peterselie (optioneel)
  • 10 eetlepels bloem
  • saus zure room of mayonaise gemengd met fijngehakte knoflook (optioneel)

Materiaal

Frituurpan
Wok
Wok

Instructies

  • Rasp de aardappel en snijd de ui aan ringen.
  • Giet overtollig vocht af.
  • Meng het ei met de bloem en de kruiden.
  • Als het eiermengsel goed gemengd is, schep je de aardappel en ui er doorheen.
  • Schep met twee eetlepels het aardappel-ei-mengsel in heeft vet en frituur hier heerlijke Aardappelpannenkoekjes van.
  • Serveer het met zure room, of mayonaise al dan niet met fijngehakte knoflook er door.
  • Zodra je gerecht klaar is, kun je de gebruikte spullen afwassen en opruimen waar je ze gevonden hebt.

Voedingswaarden

Serving: 100g | Calorieën: 2078kcal | Koolhydraten: 59g | Proteïne: 15g | Vet: 203g | Verzadigd vet: 21g | Cholesterol: 98mg | Natrium: 82mg | Kalium: 1876mg | Vezels: 12g | Suiker: 2g | Vitamine A: 143IU | Vitamine C: 53mg | Calcium: 155mg | IJzer: 14mg
No Comments

Leave a Reply