fbpx
Top
 
 / Recepten  / Marokkaanse kip-pompoen-schotel
Traditional tajine dishes, couscous and fresh salad on rustic wooden table
11 apr

Marokkaanse kip-pompoen-schotel

Af en toe probeer je een recept en denk je… Wauw, dit is echt super! Deze Marokkaanse kip-pompoen-schotel is zo’n wauw-recept. Mijn vrouw heeft het voor het eerst klaargemaakt en ik wist niet hoe snel ik het ook een keer klaar moest maken in de Dutch Oven.

Origineel wordt deze Marokkaanse kip pompoen schotel in een tajine bereid. Een tajine kan ook uitstekend op kooltjes geplaatst worden. Voor een authentiek gevoel heeft dit zeker de voorkeur. Is je groep echter wat groter dan is een Dutch Oven een prima vervanger van de Tajine.

Het recept is verrassend simpel te maken, ga dus lekker aan de slag en overtuig je zelf!

Bron: Good food magazine oktober 2012

Marokkaanse kip-pompoen-schotel

  
5 van 5 stemmen
Een heerlijk Marokkaans gerecht met een Dutch Oven twist.
Heb je dit recept al eens geprobeerd?Vermeld @Kampvuurkok of tag #kampvuurkok!
Voorbereiding 30 min
Bereiding 1 uur
Bovenwarmte :Een halve ring aan de buitenrand van de deksel
Onderwarmte :1/3 van de bovenwarmte
Gang Hoofdgerecht
Keuken Marokkaans, Nederlands
Moeilijk - makkelijk Gemiddeld

Ingrediënten

  • 4 stukken kippendijen
  • olijfolie
  • 2 ui
  • 1 blik tomatenblokjes
  • 100 gram gember grof gehakt
  • 3 tenen knoflook
  • 1 theelepel kurkuma
  • 1 eetlepel komijn
  • 1 eetlepel koriander
  • 1 eetlepel kaneel
  • 1 flespompoen/Japanse pompoen grote
  • 600 ml kippenbouillon
  • 2 eetlepels bruine basterdsuiker
  • 2 eetlepels rode wijnazijn

Yoghurtdressing

  • 1 rode ui klein, en fijn gehakt
  • 1 citroen rasp en sap
  • 100 gram feta
  • munt
  • 0,5 liter Turkse of Griekse yoghurt

Materiaal

Instructies

  • Heb je een tajine, dan kun je deze te voorschijn halen. In een Dutch Oven gaat het ook fantastisch.
  • Kruid de kip met peper en zout en bak deze bruin in de olijfolie.
  • Hak één ui in fijne stukjes en hak deze verder met de knoflook, de gember en de kruiden zo fijn mogelijk, gebruik eventueel een vijzel.
  • Snij de andere ui in fijne halve ringen en fruit deze met de kip tot ze lekker glazig zijn.
  • Voeg de tomaten en het kruidenmengsel toe en bak alles nog een paar minuutjes door.
  • Snij de pompoen in blokjes. Bij de flespompoen moet de schil eraf, de Japanse pompoen hoef je niet te schillen.
  • Voeg de pompoen, de bouillon, suiker en azijn toe en laat het geheel heerlijks sudderen. Laat het eten het liefst een uurtje op staan, maar minstens 30 à 45 minuten.
  • Haal de kipfilets uit de pan en snijd deze pal voor het serveren in kleine stukken.

Yoghurtdressing

  • Snipper de rode ui.
  • Rasp en pers de citroen.
  • Meng de yoghurt, citroenrasp, citroensap en de rode ui.
  • Snijd de feta in blokjes en strooi deze met de yoghurt over het gerecht heen of verkruimel de feta en roer hem door de yoghurt.
  • Maak alle gebruikte spullen schoon zodra je de yoghurtdressing klaar hebt en ruim deze op waar je ze gevonden hebt.

Voedingswaarden

Serving: 100g | Calorieën: 1568kcal | Koolhydraten: 236g | Proteïne: 95g | Vet: 49g | Natrium: 3879mg | Kalium: 13696mg | Vezels: 59g | Suiker: 147g | Vitamine C: 817mg | IJzer: 20mg

 

 

Comments
  • Margriet
    22/12/2019, 19:48

    Hoeveel munt is er nodig voor de Saus?

  • Helga Schmidt-Boom
    14/03/2020, 14:56

    5 stars
    Dit gerecht al zeker een keer of 6 gemaakt en het recept met plezier ( en altijd onder vermelding van de bron!) gedeeld. Zo rijk aan smaak en geur… ook de tzatztiki-achtige saus is heerlijk en doet het prima bij andere gerechten. Dankjewel Kampvuurkok, voor het delen van je recepten!

  • Stef
    11/04/2020, 19:50

    Heel erg lekker geworden, alleen al de bereiding was een feestje op zich zo boven een kampvuurtje met de driepoot en de DO.
    Net een paar bakkies genomen op je gezondheid. Graag tot de volgende keer, stay safe, stay healthy. Groetjes Stef & Puk

Leave a Reply

Rating recept