Bovenwarmte :Een halve ring aan de buitenrand van de deksel
Onderwarmte :1/3 van de bovenwarmte
Aantal :6
Af en toe probeer je een recept en denk je... Wauw, dit is echt super! Deze Marokkaanse kip-pompoen-schotel is zo’n wauw-recept. Mijn vrouw heeft het voor het eerst klaargemaakt en ik wist niet hoe snel ik het ook een keer klaar moest maken in de Dutch Oven.Origineel wordt deze Marokkanse kip pompoen schotel in een tajine bereid. Een tajine kan ook uitstekend op kooltjes geplaatst worden. Voor een authentiek gevoel heeft dit zeker de voorkeur. Is je groep echter wat groter dan is een Dutch Oven een prima vervanger van de Tajine.Het recept is verrassend simpel te maken, ga dus lekker aan de slag en overtuig je zelf!Bron: Good food magazine oktober 2012
Ingrediënten
4stukkenkippendijen
olijfolie
2ui
1bliktomatenblokjes
100gramgembergrof gehakt
3tenenknoflook
1theelepelkurkuma
1eetlepelkomijn
1eetlepelkoriander
1eetlepel kaneel
1flespompoen/Japanse pompoengrote
600mlkippenbouillon
2eetlepelsbruine basterdsuiker
2 eetlepelsrode wijnazijn
Yoghurtdressing
1rode uiklein, en fijn gehakt
1citroenrasp en sap
100gramfeta
muntfijn gesneden
0,5literTurkse of Griekse yoghurt
Materiaal
Dit is een affiliate link. Door via deze link iets aan te schaffen steun je me en help je mee deze website in de lucht te houden.Dutch Oven
Instructies
Heb je een tajine, dan kun je deze te voorschijn halen. In een Dutch Oven gaat het ook fantastisch.
Kruid de kip met peper en zout en bak deze bruin in de olijfolie.
Hak één ui in fijne stukjes en hak deze verder met de knoflook, de gember en de kruiden zo fijn mogelijk, gebruik eventueel een vijzel.
Snij de andere ui in fijne halve ringen en fruit deze met de kip tot ze lekker glazig zijn.
Voeg de tomaten en het kruidenmengsel toe en bak alles nog een paar minuutjes door.
Snij de pompoen in blokjes. Bij de flespompoen moet de schil eraf, de Japanse pompoen hoef je niet te schillen.
Voeg de pompoen, de bouillon, suiker en azijn toe en laat het geheel heerlijks sudderen. Laat het eten het liefst een uurtje op staan, maar minstens 30 à 45 minuten.
Haal de kipfilets uit de pan en snijd deze pal voor het serveren in kleine stukken.
Yoghurtdressing
Snipper de rode ui.
Rasp en pers de citroen.
Meng de yoghurt, citroenrasp, citroensap, de rode ui en de munt.
Snijd de feta in blokjes en strooi deze met de yoghurt over het gerecht heen of verkruimel de feta en roer hem door de yoghurt.
Maak alle gebruikte spullen schoon zodra je de yoghurtdressing klaar hebt en ruim deze op waar je ze gevonden hebt.