Bovenwarmte :Eén ring briketten op de rand van de deksel, eventueel een paar in het midden als het koud is of als het hard waait
Onderwarmte :⅕ van de bovenwarmte
Aantal :8personen
Als je van een tosti houdt, dan is deze Tosti Taart een echte aanrader. Hij is makkelijk te maken, ziet er fantastisch uit en, het allerbelangrijkste, hij is zeer smakelijk. Het idee voor dit recept is eigenlijk heel spontaan geboren.Elders op deze site staat het recept van Dutch Oven bolussen. Toen een BSO voorstelde dit te maken, omdat de kinderen het zo leuk vinden en zelfs kleuters en peuters met dit recept kunnen helpen, werd er gevraagd of ik ook iets kon met minder suiker. Ik had gedacht tosti’s te maken, maar ik realiseerde me dat kleuters dit niet kunnen. Vervolgens ontstond dit idee en het was echt een enorm succes!Jong en oud vindt het lekker, je kan eindeloos variëren. Je eigen fantasie is de enige grens. Vegetarisch, halal, je kan met dit recept echt alle kanten op. Klik hier voor andere tostitaart ideeën.
Ingrediënten
Het deeg
1kilobloem
1eetlepelszout
2eetlepelssuiker
3eetlepelsgist
3bekerslauwwarm water
De tosti "vulling"
⅓flestomatenketchup
300gramkaasin plakken
300gramhamin plakken
bloemom de tafel te bestuiven
Materiaal
Dit is een affiliate link. Door via deze link iets aan te schaffen steun je me en help je mee deze website in de lucht te houden.Dutch Oven
Instructies
Meng alle droge ingrediënten van het brooddeeg. De suiker kan je weg laten, zeker in de zomer. Kook je als het wat kouder is buiten? Dan is de suiker een goede hulp voor het gist en raad ik je aan het toe te voegen.
Voeg het water toe, 3 bekers is zo’n 600 ml. Begin met 2,5 beker en kneed tot je een mooi soepel deeg krijgt dat niet meer plakt.
Voeg eventueel wat extra water toe bij een te droog deeg of wat extra bloem bij een te nat of plakkerig deeg.
Heb je geen tijd, sla deze stap dan over. Heb je voldoende tijd, laat dan je deeg rijzen tot het in volume verdubbeld is. In de winter buiten kan dit in je Dutch Oven door er 2 of 3 kooltjes op te leggen zodat het in de oven circa 30°C wordt.
Bestuif de tafel met wat bloem en rol het deeg uit tot een zo groot en een zo lang mogelijke plak. Vergeet niet de tafel met wat bloem te bestuiven, het deeg mag niet aan de tafel vast kleven.
Beleg het deeg met een (dunne) laag tomatenketchup, een laag ham en een laag kaas. Het deeg mag overal bedekt zijn.
Rol het deeg op zoals je een pannenkoek op rolt en snij het in rolletjes zoals je een pannenkoek zou snijden. De rolletjes mogen 2 à 3 cm breed zijn.
Plaats alle rolletjes op de zijkant in een Dutch Oven zodat je in het rolletje kijkt. Blijft er veel ruimte over, druk dan alles wat plat zodat de rolletjes tegen elkaar aan liggen. Is er te weinig ruimte voor alle rolletjes, druk ze dan wat tegen de zijkant en creëer zo ruimte voor alle rolletjes.
Laat het geheel eventueel een tweede keer rijzen.
Bak de Tosti Taart in circa 30 tot 40 minuten gaar.
Zodra je Tosti Taart in de oven zit, kun je de spullen die je gebruikt hebt, afwassen en weer schoon opbergen waar je ze vandaan hebt.