Bovenwarmte :1/2 ring op de buitenste rand van het deksel
Onderwarmte :1/3 van wat op de oven ligt
Aantal :25
Pulled pork kan prima in een Dutch Oven gemaakt worden. Het vlees blijft heerlijk mals en het is echt super simpel. In de uren dat het op staat, kun je rustig andere dingen gaan doen.Natuurlijk kan het op tal van andere manieren maar, simpeler dan deze methode bestaat volgens mij niet en de smaak… Meer dan fantastisch!Uiteraard zal de echte BBQ-liefhebber het hier niet mee eens zijn. Low en slow op een BBQ, met echte rooksmaak...Wellicht is een compromis een goed idee. Als je tijd hebt zou je de procureur een half uur in een rokerige BBQ kunnen leggen.De BBQ saus heeft volgens mij veel meer invloed op de smaak. Daarom gebruik ik het liefst mijn eigen recept.
Ingrediënten
2,5kgprocereurvarkensschouder
200mlBBQ-sausliefst zelf gemaakt
2theelepelskomijn
2theelepelsgerookt paprikapoeder
1theelepelcayenepeper
1theelepelchilipoederof vlokken
1theelepelvenkelzaad
2theelepelszout
2eetlepelsbruine basterdsuiker
Materiaal
Dit is een affiliate link. Door via deze link iets aan te schaffen steun je me en help je mee deze website in de lucht te houden.Dutch Oven
Instructies
Laat je vlees op kamertemperatuur komen.
Meng alle droge ingrediënten en smeer hier de varkensschouder mee in. Eventueel kun je variëren als het om de kruidenmix gaat. Je kunt ingrediënten naar smaak toevoegen en/of weg laten.
Leg de gekruide varkensschouder in een Dutch Oven en schenk een bodem BBQ saus op de boden van de Dutch Oven.
Laat het geheel met weinig onderwarmte en matig bovenwarmte zachtjes pruttelen.
Zodra het vlees in de Dutch Oven zit, kun je alle gebruikte spullen schoonmaken en opruimen waar je ze gevonden hebt.
Draai na 2 à 3 uur de schouder om en laat het nog 2 à 3 uur zachtjes pruttelen.
Het vlees is klaar als de kerntemperatuur 88 graden is.
Laat het vlees voor je het uit elkaar trekt nog even een kwartiertje rusten, de sappen in het vlees kunnen zich dan opnieuw verdelen en dit komt de smaak ten goede.