Top
 

BBQ Saus

 / Recepten  / BBQ Saus
14 sep

BBQ Saus

Zelf BBQ saus maken is niet moeilijk, zeker niet als je dit fantastische recept van mijn vriend (en concurrent) Bart van www.rooiesok.nl gebruikt. De concurrentie is zo hard dat we elkaar helemaal dood knuffelen en regelmatig recepten en ervaringen uitwisselen.

In dit recept maken we een ambachtelijke, vers bereide BBQsaus. Dat klink ingewikkeld, maar het is eigenlijk zeer eenvoudig te maken. Er zijn allerlei variaties mogelijk. Voeg paprika en/of peper toe, of laat ze juist weg.

Plaats de saus na bereiding een tijd in je rookoven en laat er rook op neer slaan. Kortom, leef je uit en durf te variëren.

Ingredienten:

Voor 20 personen

  • 1 L ketchup
  • 6 grote uien
  • 4 EL ketjap
  • 4 EL worchestersaus
  • 4 EL bruine suiker

Opties

  • peper
  • 2 EL paprikapoeder
  • 2 TL gerookte paprikapoeder
  • 1 TL sambal of enkele druppels tabasco
  • 1 bol knoflook, of op persoonlijke voorkeur
  • verse paprika
  • verse rode pepers

Bereiding:

  • Snijd 2½ uien aan ringen, en snipper de overgebleven ½ ui.
  • Maak de knoflook schoon, plet deze en hak deze fijn.
  • Bak de gesnipperde ui met de knoflook in wat olie.
  • Voeg de overige ingrediënten toe, behalve de uienringen, en laat het zachtjes pruttelen.
  • Je kunt nu alle keukenmaterialen die je gebruikt hebt schoonmaken en opruimen.
  • Doe na een half uur pruttelen de uienringen erbij en laat het nog 15 minuten pruttelen.
No Comments

Leave a Reply