Top
 

Pulled Pork uit de Dutch Oven

 / Recepten  / Pulled Pork uit de Dutch Oven
15 sep

Pulled Pork uit de Dutch Oven

Pulled Pork kan prima in een Dutch Oven gemaakt worden. Het vlees blijft heerlijk mals en het is echt super simpel, in de uren dat het op staat kun je rustig andere dingen gaan doen.

Natuurlijk kan het op tal van andere manieren maar, simpeler dan deze methode bestaat volgens mij niet en de smaak… Meer dan fantastisch!

Ingrediënten voor Pulled Pork uit de Dutch Oven:

  • 2,5 kg varkensschouder
  • BBQ-saus
  • 2 TL komijn
  • 2 TL (gerookt) paprikapoeder
  • 1 TL cayennepeper
  • 1 TL chilipoeder of flakes
  • 1 TL venkelzaad
  • 2 TL zout
  • 2 TL bruine suiker

Bereiding van Pulled Pork uit de Dutch Oven:

  • Laat je vlees op kamertemperatuur komen.
  • Meng alle droge ingrediënten en smeer hier de varkensschouder mee in.
  • Eventueel kun je variëren als het om de kruidenmix gaat, je kunt ingrediënten naar smaak toevoegen en/of weg laten.
  • Leg de gekruide varkensschouder in een Dutch Oven en schenk een bodem BBQ saus op de boden van de Dutch Oven. Laat het geheel met weinig onderwarmte en matig bovenwarmte zachtjes pruttelen.
  • Zodra het vlees in de Dutch Oven zit, kun je alle gebruikte spullen schoonmaken en opruimen waar je ze gevonden hebt.
  • Draai na 2 à 3 uur de schouder om en laat het nog 2 à 3 uur zachtjes pruttelen.
  • Het vlees is klaar als de kerntemperatuur 88 graden is.
  • Laat het vlees voor je het uit elkaar trekt nog even een kwartiertje rusten, de sappen in het vlees kunnen zich dan opnieuw verdelen en dit komt de smaak ten goede.
Comments
  • Bennie
    29/10/2017, 15:49

    Wat voor do? en hoeveel briketten onder en boven. ziet er goed uit. ook eens uitproberen.

    Gr, Bennie

Leave a Reply

vijftien − zeven =