fbpx
Top
 
 / Recepten  / Pulled Pork uit de Dutch Oven
15 sep

Pulled Pork uit de Dutch Oven

Pulled pork kan prima in een Dutch Oven gemaakt worden. Het vlees blijft heerlijk mals en het is echt super simpel. In de uren dat het op staat, kun je rustig andere dingen gaan doen.

Natuurlijk kan het op tal van andere manieren maar, simpeler dan deze methode bestaat volgens mij niet en de smaak… Meer dan fantastisch!

Uiteraard zal de echte BBQ-liefhebber het hier niet mee eens zijn. Low en slow op een BBQ, met echte rooksmaak…

Wellicht is een compromis een goed idee. Als je tijd hebt zou je de procureur een half uur in een rokerige BBQ kunnen leggen.

De BBQ saus heeft volgens mij veel meer invloed op de smaak. Daarom gebruik ik het liefst mijn eigen recept.

Pulled pork uit de Dutch Oven

  
5 van 6 stemmen
Maak van elk broodje een feest met wat BBQ-saus en deze pulled pork.
Heb je dit recept al eens geprobeerd?Vermeld @Kampvuurkok of tag #kampvuurkok!
Voorbereiding 30 min
Bereiding 6 uur
Totaal 6 uur 30 min
Bovenwarmte :1/2 ring op de buitenste rand van het deksel
Onderwarmte :1/3 van wat op de oven ligt
Gang Bijgerecht, Hoofdgerecht
Keuken Amerikaans, Nederlands
Moeilijk - makkelijk Moeilijk

Ingrediënten

  • 2,5 kg procereur varkensschouder
  • 200 ml BBQ-saus liefst zelf gemaakt
  • 2 theelepels komijn
  • 2 theelepels gerookt paprikapoeder
  • 1 theelepel cayenepeper
  • 1 theelepel chilipoeder of vlokken
  • 1 theelepel venkelzaad
  • 2 theelepels zout
  • 2 eetlepels bruine basterdsuiker

Materiaal

Instructies

  • Laat je vlees op kamertemperatuur komen.
  • Meng alle droge ingrediënten en smeer hier de varkensschouder mee in. Eventueel kun je variëren als het om de kruidenmix gaat. Je kunt ingrediënten naar smaak toevoegen en/of weg laten.
  • Leg de gekruide varkensschouder in een Dutch Oven en schenk een bodem BBQ saus op de boden van de Dutch Oven.
  • Laat het geheel met weinig onderwarmte en matig bovenwarmte zachtjes pruttelen.
  • Zodra het vlees in de Dutch Oven zit, kun je alle gebruikte spullen schoonmaken en opruimen waar je ze gevonden hebt.
  • Draai na 2 à 3 uur de schouder om en laat het nog 2 à 3 uur zachtjes pruttelen.
  • Het vlees is klaar als de kerntemperatuur 88 graden is.
  • Laat het vlees voor je het uit elkaar trekt nog even een kwartiertje rusten, de sappen in het vlees kunnen zich dan opnieuw verdelen en dit komt de smaak ten goede.

Voedingswaarden

Serving: 100g | Calorieën: 105kcal | Koolhydraten: 3g | Proteïne: 12g | Vet: 4g | Natrium: 160mg | Kalium: 230mg | Vezels: 1g | Suiker: 3g | Vitamine C: 1mg | IJzer: 1mg
Comments
  • Bennie
    29/10/2017, 15:49

    Wat voor do? en hoeveel briketten onder en boven. ziet er goed uit. ook eens uitproberen.

    Gr, Bennie

  • Kevin
    02/01/2020, 21:29

    Hallo Arriën,

    Tof recept! Voor hoeveel personen (porties) is dit ongeveer? Zou dit graag met scouting eens bereiden.

    Grtz. Kevin

  • Wijtske
    04/04/2020, 18:00

    5 stars
    Zooooooooooo, dit was lekker!!
    Vandaag de hele dag bezig geweest met de Pulled pork en het was genieten! Bedankt voor dit lekkere recept

  • Danny
    22/06/2020, 11:14

    5 stars
    Heerlijk recept, ik heb zelf wel nog bij de marinade 3 eetlepels Belem erbij gedaan en tijm op 1kg vlees. En bij de bbq saus 2 eetlepels op 500ml saus. Echt heerlijk dankjewel voor het recept ik verheug me om het volgende recept te proberen gr Danny

  • Danny Offermans
    23/06/2020, 15:11

    5 stars
    Echt een heerlijk recept. Miss een leuke touch erbij is het gebruiken van Belem, ik heb hier een klein beetje 3 eetlepels van gebruikt bij het recept, het resultaat heerlijk. Ik verheug me op de volgende recepten.

    Dankjewel voor het delen. Gr Danny

Leave a Reply

Rating recept