Bovenwarmte :1 ring aaneengesloten op de buitenste rand van het deksel
Onderwarmte :1/5 deel van wat op de oven ligt.
De tijd van 'Ome Willem's bloemkool met een papje' ligt gelukkig ver achter ons. Daar is deze fantastisch oogende en fantastisch smakende Bloekool uit de Dutch Oven een overduidelijk bewijs van. Bloekool met een twist kan op veel manieren. Wat dacht je van Gerookte Bloemkool, een Bloemkool Bom, Kool en kolen of een heerlijke Bloemkool Curry. Deze bloemkool met een twist smaakt vele malen beter dab de bloemkool van Ome Willem.Een heerlijk crunchje aan de buiten kant, smaakvolle knoflookboter aan de binnenkant, een licht pikantje door de gerookte paprika en ..... fantastische looks door het sesamzaad en het zwarte uienzaad aan de buitenkant.Verras jezelf en je vrienden met deze fantastisch lekkere en goed ogende bloemkool uit de Dutch Oven want ..... eten doe je met je ogen.
Ingrediënten
1Bloemkool
50grammargarine(of roomboter maar dat is minder duurzaam)
2theelepelsgerookt paprikapoeder
2tenenknoflook
2eetlepelsmayonaise(kan vegan als je de mayo vervangt door vegan mayo)
2eetlepelssesamzaad
2eetlepelszwart uienzaadnigella
Materiaal
1 Dit is een affiliate link. Door via deze link iets aan te schaffen steun je me en help je mee deze website in de lucht te houden.Dutch Oven
Instructies
Voorbereidingen
Hang als eerste een pan met water boven het vuur, dat scheelt je straks wachten.
Zodra de pan hangt neem je de bloemkool en verwijder je bladeren van de bloemkool. Zorg dat de bloemkool heel blijft.
Hak de knoflook fijn, laat de margarine of boter smelten en roer de fijngehakte knoflook door de boter.
Zodra het water kookt voeg je zout naar smaak toe en laat je de bloemkool 12 minuten koken.
Haal de bloemkool na 12 minuten koken uit het water en laat deze even uitlekken.
Zodra de bloemkool is uitgelekt bedruip je de binnenkant van de bloemkool met de knoflookmargarine.
Smeer de buitenkant van de bloemkool in met mayonaise.
Bestrooi de buitenkant van de bloemkool met 1 theelepel gerookt paprika poeder.
Strooi / wrijf een mix van sesamzaad en nigella op de buitenkant van de bloemkool.
Bak de bloemkool mooi bruin op 180 graden. (30 tot 45 minuten)