Toen ik gevraagd werd door Siebe en Judith om hun bruiloftsdiner te verzorgen, hadden ze twee wensen. Een vegetarisch diner en een salade met peulvruchten of linzen. Geen probleem natuurlijk, vegetarisch koken doe ik vaker.En die linzensalade? Nou, die gaat vaker terugkomen. Hij is echt heerlijk en bleek een welkome aanwinst in mijn arsenaal aan recepten.De salade is erg voedzaam en past als vleesvervanger uitstekend in een vegetarisch menu. Daarnaast is de bereiding snel en eenvoudig. Het recept is niet alleen duurzaam maar ook nog eens heerlijk en super simpel te maken.
Ingrediënten
500grlinzen(uit blik)
1bosbosui
500grcherry tomaatjes
olijfolie
1citroen
1bosmunt
1bosplatte peterselie
peper
zout
Instructies
Heb je linzen uit blik, spoel ze dan even. Heb je gedroogde linzen, kook ze dan in zout water. Weken is niet nodig, na 15 tot 20 minuten koken zullen ze beetgaar zijn. Maar let op dat je ze niet te gaar kookt!
Laat de linzen afkoelen.
Snij de bosui fijn, het groene deel mag in ringetjes, het witte deel in halve ringetjes.
Hak de munt en peterselie nadat je de steeltjes hebt verwijderd.
Halveer de cherry-tomaatjes.
Meng alle bovenstaande ingrediënten met een paar flinke scheuten olijfolie.
Voeg als laatste de citroensap, peper en zout naar smaak toe.
Nu het gerecht klaar is, kun je al je gebruikte materialen weer schoonmaken en opruimen.