Top
 

Linzensalade

 / Recepten  / Linzensalade
29 aug

Linzensalade

Toen ik gevraagd werd door Siebe en Judith hun bruiloftsdiner te verzorgen hadden ze twee wensen. Een vegetarisch diner en een salade met peulvruchten of linzen. Geen probleem natuurlijk, vegetarisch koken doe ik vaker. En die linzensalade? Nou die gaat vaker terugkomen. Hij is echt heerlijk bleek een welkome aanwinst in mijn arsenaal aan recepten.

De salade is erg voedzaam en past als vleesvervanger uitstekend in een vegetarisch menu. Daarnaast is de bereiding snel en eenvoudig. Het recept is heerlijk en super simpel te maken.

Nodig voor de linzensalade

  • 500 gram linzen
  • 1 bos lente ui
  • 500 gram cherry-tomaatjes
  • olijfolie
  • 1 citroen
  • 1 bos munt
  • 1 bos platte peterselie
  • peper en zout naar smaak

Bereiding van de linzensalade

  • Kook de linzen in zout water, weken is niet nodig, na 15 tot 20 minuten koken zullen ze beet gaar zijn. Kook ze niet te gaar!. Laat de linzen afkoelen.
  • Snij de lente uit fijn, het groene deel mag in ringetjes, het witte stuk in halve ringetjes. (je hoeft dus vrijwel niets weg te gooien)
  • Hak de munt en de peterselie (steeltjes eerst verwijderen).
  • Halveer de cherry-tomaatjes.
  • Meng alle bovenstaande ingrediënten met een paar flinke scheuten olijfolie.
  • Voeg vervolgens citroensap, peper en zout naar smaak toe.
No Comments

Leave a Reply

2 × een =