Bovenwarmte :Eén aaneengesloten ring met briketten aan de buitenrand van de deksel
Onderwarmte :1/6 deel van de bovenwarmte
Aantal :12personen
Dutch Oven Winter Frittata is een heerlijke winterse variant op mijn andere frittata.Een gerecht dat steeds populairder wordt, is de frittata. Omdat er veel eieren gebruikt worden, wordt het gerecht vaak vegetarisch gehouden. Extra eiwit in de vorm van vlees en vis kan ook. Je kunt frittata's heel erg goed in een Dutch Oven bereiden!Mis je een ingrediënt en/of heb je nog een ingrediënt over, dan is dat geen probleem. Je zou er zelfs kliekjes in kunnen verwerken, laat die echter niet de hele baktijd meedoen, anders worden ze overgaar.
Ingrediënten
750gramwinterpeen
750grambietengekookt
6zoete aardappelen
12aardappelenvast gekookt
6uien
60gramItaliaanse kruidenvers
200milliliterzonnebloemolie
24eieren
Materiaal
Dit is een affiliate link. Door via deze link iets aan te schaffen steun je me en help je mee deze website in de lucht te houden.Dutch Oven
Instructies
Start met het voorverwarmen van de Dutch Oven.
Snijd de uien in partjes, snij de andere groenten en aardappels in blokjes van 1 x 1 x 1 cm (bruinoise), maar eerst even schillen en schoonmaken natuurlijk.
Pulk alle kruiden en meng de blaadjes met de olie.
Doe de kruidenolie en groenten en aardappelen in de voorverwarmde Dutch Oven en schep alles goed om.
Bestrooi royaal met peper en eventueel zout.
Plaats het deksel op de oven en bak het geheel in circa 30 min.
Schep halverwege even het gerecht een keer om.
Klop de eieren los met peper en eventueel zout. Als de groenten gaar zijn, schep je ze nog een keer om en schenk je het eiermengsel over de groenten.
Plaats het deksel weer op de Dutch Oven en bak de frittata nog circa 15 minuten totdat het ei net gestold is.
Zodra je gerecht klaar is, kun je de gebruikte spullen afwassen en opruimen waar je ze gevonden hebt.