Het recept voor "Courgettesoep met Parmezaanse Kaas en Basilicum" heb ik niet zelf bedacht maar is geïnspireerd op het recept uit het boekje Soep van Soup en zo. Hun concept is echt fantastisch. In Amsterdam runnen ze op drie plaatsen een winkel waar alleen maar soep en salades verkocht worden. Het is een goed lopend concept en erg populair bij het 'kantoorvolk' en bij 'de gewone man'. Het is een plek van ontmoeting waar je heerlijk een soepje of salade kunt eten of afhalen.
Ingrediënten
8courgettes
1/2bolknoflook
1literwater
150gramParmezaanse kaas
250milliliterroom
2handenplatte peterselieblaadjes
3handenbasilicumblaadjes
citroensap
handzonnebloempitten
handpijnboompitten
handpompoenpitten
olijfolie
Materiaal
Dit is een affiliate link. Door via deze link iets aan te schaffen steun je me en help je mee deze website in de lucht te houden.Dutch Oven
Instructies
Snij de courgette en de knoflook in plakjes en bak deze in olijfolie tot de courgette mooi zacht is.
Voeg de courgette en de knoflook toe aan het water en breng het aande kook, een paar minuten koken is al voldoende.
Hak de kruiden fijn, rasp de kaas en roer dit samen met de room door de soep.
Breng het geheel op smaak met peper, zout en een beetje citroensap.
Rooster de pitten en strooi deze over de soep als garnituur.
Nu je gerecht klaar is, kun je de gebruikte spullen afwassen en opruimen waar je ze gevonden hebt.