Top
 

Courgettesoep met Parmezaanse kaas en basilicum

 / Recepten  / Courgettesoep met Parmezaanse kaas en basilicum
29 aug

Courgettesoep met Parmezaanse kaas en basilicum

Het recept voor “Courgettesoep met Parmezaanse kaas en basilicum” heb ik niet zelf bedacht maar is geïnspireerd op het recept  uit het boekje “Soep” van “Soup en zo“. Hun concept is echt fantastisch. In Amsterdam runnen ze op drie plaatsen een winkel waar alleen maar soep en salades verkocht worden. Het is een goed lopend concept en erg populair bij het “kantoorvolk” en bij “de gewone man”. Het is een plek van ontmoeting waar je heerlijk een soepje of salade kunt eten of afhalen.

Nodig voor Courgettesoep met Parmezaanse kaas en basilicum:

  • 8 courgettes
  • 1/2 bol knoflook
  • 1 liter water
  • 150 gram Parmezaanse kaas
  • 250 ml room
  • 2 handen vol platte peterselie blaadjes
  • 3 handen vol basilicum blaadjes
  • een beetje citroensap
  • hand zonnebloem pitten
  • hand pijnboompitten
  • hand pompoenpitten
  • olijfolie

Bereiding van de Courgettesoep met Parmezaanse kaas en basilicum:

  • Snij de courgette en de knoflook in plakjes en bak deze in olijfolie tot de courgette mooi zacht is.
  • Voeg de courgette en de knoflook toe aan het water en breng aan de kook, een paar minuten koken is al voldoende.
  • Hak de kruiden fijn, rasp de kaas en roer dit samen met de room door de soep.
  • Breng het geheel op smaak met peper zout en een beetje citroensap.
  • Rooster de pitten en strooi deze over de soep als garnituur.
No Comments

Leave a Reply

15 − 7 =