Bovenwarmte :Eén gesloten ring briketten op de buitenrand van de deksel
Onderwarmte :1/6 van de bovenwarmte
Aantal :4personen
Een Bloembrood is eigenlijk een gewoon brooddeeg. De presentatie maakt het bijzonder. Het deeg wordt in kleine porties verdeeld en als losse bolletjes in de Dutch Oven gelegd. Bij het rijzen komen de bolletjes tegen elkaar aan en ontstaat er een brood in de vorm van een bloem. Is de Dutch Oven wat krapper dan kun je de bolletjes eventueel wat samen drukken zodat ze allemaal op de bodem van de Dutch Oven passen.
Ingrediënten
1kilogrambloem
handsuiker
handgist
handjezout
600milliliterlauwwarm water
versiering
sesamzaad
havervlokken
maanzaad
nigella
Materiaal
Dit is een affiliate link. Door via deze link iets aan te schaffen steun je me en help je mee deze website in de lucht te houden.Dutch Oven
Instructies
Meng alle droge delen.
Voeg 600 milliliter lauwwarm water toe en kneed het tot een soepel deeg totdat het niet meer aan je handen kleeft. Voeg eventueel bloem toe als het te plakkerig is of water als het deeg te droog en poederig is.
Laat het deeg rijzen.
Verdeel het deeg in bolletjes van tennisbal formaat en versier deze met de pitjes en zaadjes.
Plaats de bolletjes deeg op de bodem van de Dutch Oven.
Bak het brood af met een paar briketten onder en één ring briketten op het deksel.
Nu het brood opstaat, is het een goed moment om de gebruikte spullen schoon te maken en op te ruimen.