Belgische wafels zijn er in vele soorten. Zo heb je de authentieke Brusselse wafels, erg licht, bereid met gist en geserveerd met poedersuiker, traditioneel hebben deze wafels een patroon van 5 x 4 gaatjes.De Luikse wafels hebben traditioneel een ruitvorm of ovale vorm. Door de suiker zijn ze wat zwaarder en vaak worden ze gegeten met vers fruit en of slagroom.Dit recept hangt er tussenin. De wafels zijn lekker met fruit, met suiker, met slagroom, een lik jam of gewoon puur!
Ingrediënten
85gramboter
250grambloem
457mlkarnemelk
2eieren
2eetlepelsuiker
1/2theelepelzout
2theelepelbakpoeder
1theelepelbaksoda
Materiaal
wafelijzer
Instructies
Smelt de boter.
Meng alle droge ingrediënten.
Meng vervolgens de gesmolten boter met de karnemelk, de eieren en de droge bestandsdelen tot een mooi glad beslag.
Vet het ijzer in en warm hem voor.
Bak de wafels in circa drie minuten gaar.
Zodra je klaar bent en iedereen genoten heeft, kunt u de spullen opruimen.