Top
 
 / Recepten  / Belgische wafels
4 feb

Belgische wafels

Belgische wafels zijn er in vele soorten. Zo heb je de authentieke Brusselse wafels, erg licht, bereid met gist en geserveerd met poedersuiker, traditioneel hebben deze wafels een patroon van 5 x 4 gaatjes.

De Luikse wafels hebben traditioneel een ruitvorm of ovale vorm. Door de suiker zijn ze wat zwaarder en vaak worden ze gegeten met vers fruit en of slagroom.

Dit recept hangt er tussenin. De wafels zijn lekker met fruit, met suiker, met slagroom, een lik jam of gewoon puur!

Pin recept Recept afdrukken
Personen :12 personen

Belgische wafels

  
5 van 3 stemmen
Deze wafels zijn de ultieme lekkernij voor de zoetekauw.
Heb je dit recept al eens geprobeerd?Vermeld @Kampvuurkok of tag #kampvuurkok!
Voorbereiding 10 min
Bereiding 10 min
Onderwarmte :Matig houtvuur
Gang Bijgerecht, Nagerecht
Keuken Belgisch
Trefwoord Vegetarisch
Moeilijk - makkelijk Eenvoudig

Ingrediënten

  • 85 gram boter
  • 250 gram bloem
  • 457 ml karnemelk
  • 2 eieren
  • 2 eetlepel suiker
  • 1/2 theelepel zout
  • 2 theelepel bakpoeder
  • 1 theelepel baksoda

Materiaal

wafelijzer

Instructies

  • Smelt de boter.
  • Meng alle droge ingrediënten.
  • Meng vervolgens de gesmolten boter met de karnemelk, de eieren en de droge bestandsdelen tot een mooi glad beslag.
  • Vet het ijzer in en warm hem voor.
  • Bak de wafels in circa drie minuten gaar.
  • Zodra je klaar bent en iedereen genoten heeft, kunt u de spullen opruimen.

Voedingswaarden

Serving: 100gram | Calorieën: 1937kcal | Koolhydraten: 216g | Proteïne: 52g | Vet: 95g | Verzadigd vet: 55g | Cholesterol: 560mg | Natrium: 1896mg | Kalium: 1006mg | Vezels: 7g | Suiker: 25g | Vitamine A: 3353IU | Calcium: 750mg | IJzer: 13mg
No Comments

Leave a Reply