Top
 

Belgische wafels

 / Recepten  / Belgische wafels
4 feb

Belgische wafels

Belgische wafels zijn er in vele soorten, je hebt de authentieke Brusselse wafels, erg licht, bereid met gist en geserveerd met poedersuiker, traditioneel hebben deze wafels een patroon van 5 x 4 gaatjes.

De Luikse wafels hebben traditioneel een ruitvorm of ovale vorm. Door de suiker zijn ze wat zwaarder en vaak worden ze gegetem met vers fruit en of slagroom.

Dit recept hangt er tussenin. De wafels zijn lekker met fruit, met suiker, met slagroom, een lik jam of gewoon puur!

WAFFLESNodig

  • 85 gram boter
  • 250 gram bloem
  • 475 ml karnemelk
  • 2 eieren
  • 2 EL suiker
  • 1/2 TL zout
  • 2 TL bakpoeder
  • 1 TL baksoda

Bereiding

  • Smelt de boter
  • Meng alle droge ingrediënten
  • Meng vervolgens de gesmolten boter met de karnemelk, de eieren en de droge bestandsdelen tot een mooi glad beslag
  • Verwarm het wafelijzer voor en vet dit voor de eerste wafel eventueel 1 maal in.
  • Bak de wafels in circa 3 minuten gaar

 

No Comments

Leave a Reply