Zelf BBQ saus maken is niet moeilijk, zeker niet als je dit fantastische recept van mijn vriend (en concurrent) Bart van www.rooiesok.nl gebruikt. De concurrentie is zo hard dat we elkaar helemaal dood knuffelen en regelmatig recepten en ervaringen uitwisselen.In dit recept maken we een ambachtelijke, vers bereide BBQ saus. Dat klinkt ingewikkeld, maar het is eigenlijk zeer eenvoudig te maken. Er zijn allerlei variaties mogelijk. Voeg paprika en/of peper toe, of laat ze juist weg.Plaats de saus na bereiding een tijd in je rookoven en laat er rook op neerslaan. Kortom, leef je uit en durf te variëren.Zelf serveer ik deze saus het liefst met Pulled pork uit de Dutch Oven
Ingrediënten
BBQ saus, de basis
1literketchup
3uifijn gehakt
4eetlepelsketjap
4eetlepelsworchester sauce
4eetlepelsbruine basterdsuiker
Optionele extra ingrediënten
pepervan de molen, naar smaak
2eetlepelsparikapoeder
2theelepelsgerookt paprikapoeder
1theelepelsambalof een paar druppels tabasco
1bolknoflookfijn gehakt
2paprikageel of groen
1rode peperfijn gehakt
1scheutolijfolie
Materiaal
Dit is een affiliate link. Door via deze link iets aan te schaffen steun je me en help je mee deze website in de lucht te houden.Dutch Oven
Instructies
Snijd 2½ uien aan ringen, en snipper de overgebleven ½ ui.
Maak de knoflook schoon, plet deze en hak deze fijn.
Bak de gesnipperde ui met de knoflook in wat olie.
Snijdt de overige groente ingrediënten fijn.
Bak eventuele andere groente ingrediënten, behalve de uien, nog even lekker mee
Voeg alle natte ingrediënten en de uienringen toe en laat het geheel zachtjes pruttelen.