Top
 

Zuurkool met een twist

 / Recepten  / Zuurkool met een twist
Ingredienten zuurkool met een twist
1 feb

Zuurkool met een twist

Zuurkoolstampot met een leuke twist, knolselderij is een typische wintergroente die door een hoop mensen niet vaak meer gegeten wordt.  In combinatie met eigen gerookt spek en eigen gerookte rookworst vormt dit een fantastische maaltijd. Het originele recept komt uit Allerhande, ik heb er een wat eigen invulling aan gegeven zodat het boven het kampvuur bereid kan worden.

Materiaal

  • Vuurschaal
  • Driepoot
  • Grote pan
  • Kleine skillet

Ingrediënten (voor 12 personen)

  • 2,5 kg aardappelen kruimig
  • 3 laurierblaadje
  • 1,2 kg knolselderij
  • 600 gr Zeeuws spek (eigen gerookt spek in dunne plakken)
  • 6 el zonnebloemolie
  • 6 tl karwijzaad
  • 1,5 kg kruidenzuurkool
  • 600 ml halfvolle melk

Bereiden

  • Schil de aardappelen, snijd in gelijke stukken en kook met water, zout en het laurierblaadje in 20 min. beetgaar.
  • Schil ondertussen de knolselderij en snijd in blokjes. Verhit een kleine skillet zonder olie of boter en bak het spek in 5 min. uit. Neem uit de pan en laat uitlekken op keukenpapier. Voeg de olie toe aan het achtergebleven bakvet en fruit het karwijzaad 1 min. Voeg de knolselderij en wat peper toe en bak op middelhoog vuur in 15 min. goudbruin.
  • Laat ondertussen de zuurkool uitlekken. Verwarm de zuurkool met de melk op laag vuur, laat niet koken. Giet de aardappelen af en verwijder het laurierblaadje. Stamp fijn. Meng de zuurkool en melk met de knolselderij door de puree.
  • Serveren met het uitgebakken spek en rookworst.

 

Ingredienten zuurkool met een twist

Ingredienten zuurkool met een twist

No Comments

Leave a Reply