fbpx
Top
 
 / Recepten  / Zuurkool met een Twist
Ingredienten zuurkool met een twist
1 feb

Zuurkool met een Twist

Zuurkool met een Twist; knolselderij! Dit is een typische wintergroente die door een hoop mensen niet vaak meer gegeten wordt. In combinatie met eigen gerookt spek en eigen gerookte rookworst vormt dit een fantastische maaltijd. Het originele recept komt uit Allerhande, ik heb er een wat eigen invulling aan gegeven zodat het boven het kampvuur bereid kan worden.

Pin recept Recept afdrukken
Personen :12 personen

Zuurkool met een Twist

  
5 van 5 stemmen
Het geheime ingrediënt is...
Heb je dit recept al eens geprobeerd?Vermeld @Kampvuurkok of tag #kampvuurkok!
Voorbereiding 30 min
Bereiding 40 min
Totaal 1 uur 10 min
Onderwarmte :Matig houtvuur
Gang Bijgerecht, Hoofdgerecht
Keuken Nederlands
Trefwoord Vegetarisch
Moeilijk - makkelijk Eenvoudig

Ingrediënten

  • 2,5 kilo aardappelen kruimig
  • 3 laurierblaadjes
  • 1,2 kilo knolselderij
  • 600 gram Zeeuws spek (eigen gerookt spek in dunne plakken)
  • 6 eetlepels zonnebloemolie
  • 6 theelepels karwijzaad
  • 1,5 kilo kruidenzuurkool
  • 600 milliliter halfvolle melk

Materiaal

Vuurschaal
Driepoot
Grote pan
Kleine skillet

Instructies

  • Schil de aardappelen, snijd in gelijke stukken en kook met water, zout en de laurierblaadjes in 20 minuten beetgaar.
  • Schil ondertussen de knolselderij en snijd in blokjes.
  • Verhit een kleine skillet zonder olie of boter en bak het spek in 5 min. uit. Neem het spek vervolgens uit de pan en laat het uitlekken op keukenpapier.
  • Voeg de olie toe in de skillet aan het achtergebleven bakvet en fruit het karwijzaad 1 minuut.
  • Voeg de knolselderij en wat peper toe en bak op middelhoog vuur in 15 minuten goudbruin.
  • Laat ondertussen de zuurkool uitlekken.
  • Verwarm de zuurkool met de melk op laag vuur, laat het niet koken.
  • Giet de aardappelen af en verwijder het laurierblaadje.
  • Stamp de aardappels fijn en meng daarna de zuurkool en melk met de knolselderij door de puree.
  • Serveren het met het uitgebakken spek en rookworst.
  • Zodra je gerecht klaar is, kun je de gebruikte spullen afwassen en opruimen waar je ze gevonden hebt.

Voedingswaarden

Serving: 100g | Calorieën: 490kcal | Koolhydraten: 60g | Proteïne: 14g | Vet: 23g | Natrium: 1393mg | Kalium: 1386mg | Vezels: 12g | Suiker: 15g | Vitamine C: 31mg | IJzer: 4mg
No Comments

Leave a Reply