Top
 

Chili saus

 / Recepten  / Chili saus
25 jun

Chili saus

Deze saus vol verse ingrediënten doet het fantastisch op vlees.  Zelf serveer ik hem het liefst met  Gehaktballen uit de Dutch Oven. Als saus bij een BBQ of bij spare-ribs is deze saus ook fantastisch.

Saus boven het vuur

Saus boven het vuur

Nodig

  • olijfolie
  • 1 a 2 gesnipperde uien
  • 2 a 3 rode en of gele paprika’s aan blokjes gesneden
  • 1 bolletje knoflook, gepeld en fijn gehakt
  • 1 a 2 Spaanse pepers rood, aan stukjes gesneden(Voorzichtig, extra toevoegen kan later ook nog)
  • 1/2 TL geroosterd paprika poeder (evt chili poeder of cayenne-peper) (Voorzichtig, extra toevoegen kan later ook nog)
  • 6 El Worchester saus
  • Sap van 2 citroenen
  • Rasp van 2 citroenschillen
  • 6 EL stroop (evt bruine suiker)
  • 2 EL mosterd
  • 1 kg ontvelde tomaten aan kleine stukjes gesneden
  • 1/2 liter sterke koffie
  • een flinke hand vers gehakt koriander blad (evt peterselie, bosui of iets ander groens dat combineert)

Bereiding:

  • hang een gietijzeren ketel boven een matig vuurtje en bak de uien, paprika, knoflook en peper langzaam gaar, de uitjes worden dan glazig.
  • voeg alle ingrediënten behalve de koriander toe en laat het geheel regelmatig roerend inkoken tot de juiste dikte. Dit duurt ongeveer 30 minuten.
  • Garneer de saus met het fijngehakte koriander blad.

Dit is een aangepaste versie van de saus die Jamie Oliver beschrijft in Jamie’s Amerika (p308)

No Comments

Sorry, the comment form is closed at this time.