Top
 

Zoet zure kip uit de Dutch Oven

 / Recepten  / Zoet zure kip uit de Dutch Oven
2 mrt

Zoet zure kip uit de Dutch Oven

Zoetzure kip uit de Dutch Oven is een echte aanrader, met name ook voor de beginners onder ons. Door een roostertje te gebruiken ligt alles vrij van de bodem en heeft de onderkant geen contact warmte. Hierdoor kan het nauwelijks aanbranden.

Omdat de Dutch Oven een “gesloten” systeem is waarbij nauwelijks vocht ontsnapt zullen de kippen heerlijk mals worden. Dit in tegenstelling tot een reguliere oven waar kip nogal eens de neiging tot uitdrogen heeft.

Kortom:

  • Als je de tijd hebt
  • Als je een vuurtje hebt
  • Als je een Dutch oven hebt
  • Als je een echt lekkere kip wilt
  • Als je ……

Kip uit de Dutch Oven

Een echte aanrader, heerlijk simpel, rijk van smaak, echt heel erg lekker.

Benodigdheden:

  • Zout
  • Peper
  • 2 hele verse kippen (of 3 kg kipfilet of 4 kg kipdelen)
  • Bos verse peterselie
  • 1 ons verse gember
  • Paprika, 2 rood, 2 geel, 2 groen
  • 6 uien, rood
  • 3 verse spaanse pepers
  • 1 ananas (rijp)
  • 1 eetlepel venkelzaad
  • olijfolie
  • 3 eetlepels (bruine) suiker
  • 8 eetlepels balsamicoazijn (saus)

Bereiden:

  • Smeer de kippen in met flink zout en peper (van binnen en van buiten)
  • Rasp 6 duimen gember, pluk de pererselie en vul hier de kip mee
  • Snij de paprika’s, uien en gescjhilde annanas in zeer grove stukken.
  • Scheur de pepers in stukken
  • Stamp het venkelzaad fijn
  • Meng alles in de Dutch Oven met wat zout, peper en 6 flinke scheuten oloijfolie.
  • Leg de kippen boven op het  groente mengsel, schenk wat olie over de kip en laat een en ander gaar worden in 90 tot 120 minuten
  • Tussentijds de kip eventueel met vocht onderuit de Dutch oven besprenkelen
  • Wordt het te bruin dan een laagje alufolie tussen kip en deksel.

Als de alles gaar is nemen we de helft van het groentemengsel en pureren dit met de balsamicoazijn tot een heerlijke saus.

Stook advies:
Weinig warmte onder, veel warmte boven.

Bron Een vrije inerpretatie van Jamie Olivers Recept zoals gepubliceerd op Okoko.

No Comments

Sorry, the comment form is closed at this time.