fbpx
Top
 
 / Recepten  / Zevenbladpesto
23 aug

Zevenbladpesto

Verse Zevenbladpesto is makkelijk zelf klaar te maken. Mensen met notenallergie zullen niet snel pesto eten. In kant en klare pesto Genoveze zitten vaak noten. Door de pijnboompitten te vervangen door zonnebloempitten is deze pesto geschikt voor mensen met een notenallergie. Bovendien scheelt het je ook in je portemonnee.

Een beetje wildpukker weet altijd wel aan zevenblad te komen. Zevenblad is het hele jaar door goed te vinden. De plant woekert vaak enorm, heb je hem eenmaal in je tuin, dan kom je er maar moeilijk weer van af. Om die reden wordt deze plant dan ook wel tuinmansverdriet genoemd.

De beste remedie tegen zevenblad in je tuin is hem regelmatig op het menu zetten. Dit kan in de soep, of door het te gebruiken als spinazie. Of natuurlijk er pesto mee te maken!

Goede redenen om dit recept eens te maken zijn:

– Makkelijk zelf te maken

– Snel klaar

– Voordelig

– Super lekker

En zo zijn er nog wel wat punten te verzinnen!

Pin recept Recept afdrukken
Personen :12 personen

Zevenbladpesto

  
5 van 4 stemmen
Super voordelige en lekkere, zelfgemaakte pesto.
Heb je dit recept al eens geprobeerd?Vermeld @Kampvuurkok of tag #kampvuurkok!
Voorbereiding 45 min
Totaal 45 min
Gang Saus
Keuken Italiaans
Trefwoord Vegetarisch
Moeilijk - makkelijk Eenvoudig

Ingrediënten

  • 1 teen knoflook
  • 55 gram zevenbladblaadjes of basilicumblaadjes
  • 20 gram pijnboompitten of zonnebloempitten
  • 55 gram pecorino of Parmezaanse kaas, geraspt
  • 1 deciliter olijfolie
  • ½ theelepel grof zeezout

Materiaal

Vijzel

Instructies

  • Pel de knoflook en snijd deze aan dunne plakjes.
  • Pluk de zevenbladblaadjes en snijd deze fijn.
  • Doe zevenblad, knoflook, zout en pijnboompitten samen met een flinke scheut olijfolie in de vijzel en vijzel dit tot een groene pasta.
  • Voeg, al roerend, de rest van de olijfolie en de kaas toe.
  • Zodra de pesto klaar is was je de gebruikte spullen weer af en ruim je ze op waar je ze gevonden hebt.

Voedingswaarden

Serving: 100g | Calorieën: 104kcal | Koolhydraten: 1g | Proteïne: 2g | Vet: 11g | Natrium: 72mg | Kalium: 27mg | Vezels: 1g | Suiker: 1g | Vitamine C: 1mg | IJzer: 1mg
No Comments

Leave a Reply