Top
 

Zalm warm roken

 / Recepten  / Zalm warm roken
24 jun

Zalm warm roken

Sinds ik een Atago met een Convectiehoes heb is mijn leven als kampvuurkok een stuk aangenamer. De Atago is een vuurschaal en BBQ in één waar een DO 6qt precies in past. Hij is super zuinig met brandhout en werkt op hout als een soort “mega” wood-gas-stove. Opgevouwen past hij met de Convectiehoes, een paar handschoenen en een brikettentang in een speciale tas. Stook je hem op een bescheiden manier dan kun je hem gewoon op tafel zetten.

De Convectie hoes vouw je uit en plaats je over de Atago, je hebt dan een uitstekende rookoven. Natuurlijk kan dit ook met een bol-bbq maar die past niet in een kleine compacte tas.

Nodig

  • 1 zijde zalm op de huid
  • 500 gram grof zeezout
  • 100 gram basterdsuiker (geen witte)
  • bosje dille
  • handje gekneusde witte peper
  • citroenschillen van 2 citroenen

Voorbereiding

  • Pekel de zalm door deze in te wrijven met de peper, suiker, dille, zout en citroen en laat deze minstens een uur in de pekel staan
  • Spoel de zalm goed af, dep deze droog en laat deze nog een uurtje drogen

Bereiding

  • Stook de Atago met een paar briketten of laat een klein houtsvuur tot branden tot er gloeiende kolen over zijn.
  • Vouw wat rookmot in een stukje alu-folie en plaats dit in de gloeiende briketten.
    (Ik zou dit liever zonder folie doen, weet er iemand een beter alternatief?)
  • Plaats de zalm op het rooster (huid onder) en doe de Convectiehoes over de zalm
  • Zet de luchtschuif van de Atago dicht
  • Na 45 minuten is je zalm gaar en begint het grote genieten!

IMG_4725

No Comments

Leave a Reply