fbpx
Top
 
 / Recepten  / Zalm Warm Roken
24 jun

Zalm Warm Roken

Sinds ik een Atago met een Convectiehoes heb, is mijn leven als Kampvuurkok een stuk aangenamer. De Atago is een vuurschaal en BBQ in één waar een DO 6qt precies in past. Hij is super zuinig met brandhout en werkt op hout als een soort “mega” wood-gas-stove. Opgevouwen past hij met de Convectiehoes, een paar handschoenen en een brikettentang in een speciale tas. Stook je hem op een bescheiden manier, dan kun je hem zelfs gewoon op tafel zetten.

De Convectiehoes vouw je uit en plaats je over de Atago voor een uitstekende rookoven. Natuurlijk kan dit ook met een bol-BBQ, maar die past niet in een kleine compacte tas en al helemaal niet in mijn kar.

Pin recept Recept afdrukken
Personen :12 personen

Zalm Warm Roken

  
5 van 3 stemmen
Een heerlijke manier van zalm klaarmaken.
Heb je dit recept al eens geprobeerd?Vermeld @Kampvuurkok of tag #kampvuurkok!
Voorbereiding 1 uur
Bereiding 45 min
Totaal 1 uur 45 min
Onderwarmte :Matig houtvuur - gloeiende brikketen
Gang Bijgerecht, Hoofdgerecht, Lunch, Tussendoortje, Voorgerecht
Keuken Nederlands
Moeilijk - makkelijk Gemiddeld

Ingrediënten

  • 2 kilo zalm op de huid
  • 500 gram zeezout (grof)
  • 100 gram (licht) bruine basterdsuiker
  • bosje dille
  • handje gekneusde witte peper
  • 2 citroenschillen

Materiaal

Atago met Convectiehoes

Instructies

Voorbereiding

  • Pekel de zalm door deze in te wrijven met de peper, suiker, dille, zout en citroen en laat dit minstens een uur in de pekel staan.
  • Spoel de zalm goed af, dep het droog en laat het nog een uurtje drogen.

Bereiding

  • Stook de Atago op met een paar briketten of laat een klein houtvuur tot branden tot er gloeiende kolen over zijn.
  • Vouw wat rookmot in een stukje aluminiumfolie en plaats dit in de gloeiende briketten. (Ik zou dit liever zonder folie doen, weet er iemand een beter alternatief?)
  • Plaats de zalm op het rooster met de huid onder en doe de Convectiehoes over de zalm
  • Zet de luchtschuif van de Atago dicht.
  • Na 45 minuten is je zalm gaar en begint het grote genieten!
  • Zodra je zalm op staat, kun je de gebruikte spullen afwassen en opruimen waar je ze gevonden hebt.

Voedingswaarden

Serving: 100g | Calorieën: 269kcal | Koolhydraten: 8g | Proteïne: 33g | Vet: 11g | Natrium: 16225mg | Kalium: 831mg | Vezels: 1g | Suiker: 8g | Vitamine C: 1mg | IJzer: 2mg
Comments
  • Axel
    14/08/2019, 16:23

    IPV de aluminium folie kan je ook een blikje gebruiken waar je gaatjes inprikt aan de bovenkant, liefst met draai sluiting en als ik een blikje pak dan leg ik hem voor gebruik een keer in het vuur, dan zorg ik dat eventuele coating, bedrukking etc. er af is.

    Op deze manier heb je iets wat herbuikbaar is!

    Succes !

Leave a Reply