fbpx
Top
 
 / Activiteiten  / Workshops Midwintercamp een succes
9 feb

Workshops Midwintercamp een succes

Voor de derde keer op rij ben ik naar het Midwintercamp georganiseerd door Peter Qvist geweest. Peter is de man achter www.qvist.nl de eerste die Dutch Ovens in Nederland verkocht.

Op kampeerterrein de Harskamperdennen komen elke winter zo’n 150 man bij elkaar om samen een weekend te kamperen.

De bakwedstrijd ging helaas niet door, mijn inzending Chokado koek, een zeer calorierijke koek met havermout, noten karamel en chocolade heb ik vrijdagavond gebakken voor het hele kamp. Hij was heerlijk volgens de meeste deelnemers. Alles is dan ook schoon opgegaan.

Op zaterdag rond 11:00 begonnen de voorbereidingen voor de maaltijd. Op het menu stonden 3 wilde zwijnen, rode kool en aardappelpuree. Het villen en uitbenen van de zwijnen neemt de nodige tijd in beslag.

Zaterdagmiddag heb ik met mijn dochter Vera en mijn vrouw Corine en iedereen die het leuk vond van alles gebakken. Ondermeer Vlaardingse Ijzerkoekjes voor het hele kamp, Brownies, Appelcrumble en Belgische wafels.

’s avonds met mijn vrouw bijkomen in de houtgestookte hot-tub met uitzicht op een prachtige sterrenhemel en een besneeuwd veld was fantastisch.

 

No Comments

Leave a Reply