fbpx
Top
 
 / Activiteiten  / Winnaar "Heel Scouting Bakt"
9 nov

Winnaar "Heel Scouting Bakt"

De wedstrijd “Heel Scouting Bakt” is uitgeschreven door Labelterreinen Scouting Nederland ter gelegenheid van hun 40 jarig bestaan.

Doel was dat alle scoutinggroepen mee konden doen met de bakwedstrijd. Dus ook de groepen zonder Dutch Oven. In een zoektocht naar de mogelijkheden werd contact gelegd met kampvuurkok.nl. Arriën Stegehuis, scout in hart en nieren en de man achter kampvuurkok.nl was direct enthousiast en besloot een Dutch Oven beschikbaar te stellen voor de winnende groep.

Het Bushcrafthandboek van Extra Survival bleek goede instructies te bevatten om alle deelnemers op het goede spoor te zetten, bovendien gaven ze toestemming hun afbeeldingen te gebruiken!

petromax-dutch-oven-12qt

Een 12ft Dutch Oven ter waarde van € 99,-

petromax-professional-lid-lifter

Een dekselhaak ter waarde van € 19,-

De prijs

De prijs een 12ft Dutch Oven met dekselhaak is mede mogelijk gemaakt door www.bushcraftshop.nl.

De prijsuitreiking

Het eerste weekend van februari wordt de prijs uitgereikt. Alle deelnemende groepen zijn hierbij welkom. Samen met de Graaf Bernadotte Groep en Labelterreinen Scouting Nederland organiseren we een “Kook  & Stook weekend op het Naaldenveld“.

Dat weekend gaan we helemaal los en koken en stoken we de sterren van de hemel. Geen brood uit de supermarkt, geen koekjes uit een pak, geen zakje kruidenmix of potje saus, alles vers & alles puur!!

Het jury rapport

In totaal waren er 6 inzendingen die de jury op tijd bereikt hebben:

De uitslag en motivatie van de jury:

Enerzijds is het jammer dat er uiteindelijk maar zes inzendingen de jury bereikt hebben. Anderzijds zijn we daar erg blij mee. De resultaten liggen zo dicht bij elkaar dat er soms nauwelijks onderscheid mogelijk is. Dat heeft er dan ook toe geleid dat er twee gedeelde plaatsen zijn. De jury was in deze situaties niet in staat te motiveren waarom de ene groep hoger zou moeten eindigen dan de andere groep.

 • De eerste plaats Graaf Bernadotte
  Een flink aantal foto’s en een zeer duidelijke stap voor stap uitleg zorgen er voor dat ook andere groepen de gebruikte technieken kunnen toepassen.
  Het bak resultaat zag er erg goed uit. Leuk om te zien dat jullie benadrukken dat een deel van de labelterreinen 4 seizoenen open zijn en dit hebben laten terugkomen in een 4 seizoenen decoratie!
  Conclusie, de goede foto’s, het mooie resultaat, en originele oven met duidelijke uitleg zorgen er voor dat jullie net boven de andere deelnemers uitsteken en heeft uiteindelijk de doorslag gegeven jullie op de eerste plaats te zetten.
 • Tweede plaats Christiaan de Wett groep (gedeeld)
  Vooral de perfect gebouwde grondoven sprak tot de verbeelding. Het resultaat ziet er fantastisch uit. De foto’s zijn prima verzorgd. Uit de beschrijving blijkt duidelijk het enthousiasme en de lol die jullie met elkaar gehad hebben. Dat ze in Limburg de meest fantastische vlaaien kunnen bakken was bij de jury bekend en hebben jullie nogmaals heel duidelijk laten zien. Het recept is ons onbekend en helaas is dat zo gebleven.
  Conclusie, een fantastisch uitziende grondoven die technisch goed gestookt is met een fantastisch resultaat. Zonder meer goed voor een gedeelde tweede plaats.
 • Tweede plaats Scouting President Steyn (gedeeld)
  Scouting op z’n best! Met middelen uit de natuur verwerkt in het eten een compleet programma in elkaar gedraaid. Erg leuk en origineel om te zien dat de vier en de nul duidelijk terugkomen in de foto’s, ook mooi om te zien dat de taart op een steen geplaatst is om te zorgen voor meer indirecte warmte.
  Conclusie, dicht bij de natuur gebleven, een echte bushcraft taart en daarmee de meest unieke taart in de wedstrijd. Goed voor een welverdiende gedeelde tweede plaats.
 • Derde plaats Scouting De Geuzen (gedeeld)
  Drie fantastische taarten en een leuke beschrijving van een hele middag lol!! Op een van de foto’s is te zien hoe jullie de taarten gebakken hebben, een grote stalen bak over de taarten heen waardoor deze gebakken worden in de stralingswarmte.
  Conclusie, de fraaie resultaten en ruime hoeveelheid foto’s leveren jullie een gedeelde derde plaats op.
 • Derde plaats Dirck Rembrantsz Groep (gedeeld)
  De mooiste taart deze wedstrijd is zonder meer van jullie afkomstig, hij ziet er echt fantastisch uit. Ook de foto’s zijn prachtig, het plezier straalt er van af en het is duidelijk dat jullie erg veel lol gehad hebben. De gebruikte techniek, een wok als oven over een bakvorm is goed en duidelijk in beeld gebracht en perfect uitgevoerd. Jullie mogen trots zijn op je zelf.
  Conclusie, de mooiste taart uit de hele wedstrijd, de bakwijze technisch prima uitgevoerd en goed in beeld gebracht. Dit levert jullie een gedeelde derde plaats op.
 • Vierde plaats Scouting de Biezenhutters
  Dat jullie plezier gehad hebben straalt van de foto af. Dat de taart goed gelukt is mag duidelijk zijn. Hoe het geheel tot stand gekomen is blijft een raadsel!
  Conclusie, jullie hebben een leuke middag gehad en een lekkere en mooie taart gebakken. Het ontbreken van verdere gegevens maat het de jury onmogelijk jullie inzending hoger te waarderen.
No Comments

Leave a Reply