Top
 

Zevenbladpesto

 / Recepten  / Zevenbladpesto
23 aug

Zevenbladpesto

Verse zevenbaldpesto  is makkelijk zelf klaar te maken. Mensen met notenallergie zullen niet snel pesto eten. In kant en klare pesto Genoveze zitten vaak noten. Door de pijnboompitten te vervangen door zonnebloempitten is deze pesto geschikt voor mensen met een notenallergie. Bovendien scheelt het je ook in je portemonnee.

Een beetje wildpukker weet altijd wel aan zevenblad te komen. Zevenblad is het hele jaar door goed te vinden. De plant woekert vaak enorm, heb je hem eenmaal in je toen dan kom je er maar moeilijk weer van af. Om die reden wordt deze plant dan ook wel tuinmansverdriet genoemd.

De beste remedie tegen zevenblad in je tuin is hem regelmatig op het menu zetten. Dit kan in de soep, of door het te gebruiken als spinazie. Door de basilicum in dit recept te vervangen krijg je een heerlijke zevenbladpesto.

Goede redenen om dit recept eens te maken zijn:

  • makkelijk zelf te maken
  • snel klaar
  • voordelig
  • super lekker

En zo zijn er nog wel wat punten te verzinnen.

Nodig:

  • grote teen knoflook
  • 55 gram basilicumblaadjes of zevenblad
  • 20 gram pijnboompitten of zonnebloempitten
  • 55 gram pecorino of Parmezaanse kaas, geraspt
  • 1 dl olijfolie
  • 1/2 tl grof zeezout

Bereiding:

  • Pel de knoflook en snijdt deze aan dunne plakjes
  • Pluk de basilicum blaadjes en snijdt deze fijn
  • Doe basilicum, knoflook zout en pijnboompitten samen met een flinke scheut olijfolie in de vijzel en vijzel dit tot een groene pasta
  • Voeg al roerend de rest van de olijfolie en de kaas toe
  • Zodra de pesto klaar is was je de gebruikte spullen weer af en ruim je ze op waar je ze gevonden hebt.
No Comments

Leave a Reply