Top
 

Uiensoep (20 personen)

 / Recepten  / Uiensoep (20 personen)
23 apr

Uiensoep (20 personen)

Koken op kamvuur duurt vaak een paar uur als je met een grote groep bent. Om iedereen tevreden te houden en de eerste trek te stillen serveer ik voor we gaan koken vaak een lekkere soep. Deze uiensoep is daar een goed voorbeeld van. Hij is eenvoudig te maken, past binnen elk budget. En de smaak …. maak ‘m zelf maar, hij is fantastisch, ik kan ‘m van harte aanbevelen. De reacties die ik van mijn gasten terug krijg over deze soep zijn dan ook zeer positief.

Nodig uiensoep

  • 2,5 kg uien
  • 250 gr roomboter
  • 5 L kruidenbouillon
  • 5 laurierblad
  • Bosje tijm
  • Foelie
  • 500 gr gruyère
  • brood

Bereiding

  • Snij de uien in dunne ringen en smoor deze (deksel op de pan) heel zachtjes gaar.
  • Neem vervolgens het deksel van de pan en bak de ringen in 5 minuten goudbruin
  • Voeg de bouillon met de kruiden toe en houdt de soep nog 20 minuten (hoog boven het vuur) tegen de kook.
  • Lukt het je om het brood te roosteren dan is dat zeker de moeite.
  • Leg dan de geroosterde boterham op de soep, schep daar de kaas overheen
  • Gratineer de kommen of borden met soep nog even in de oven.
No Comments

Leave a Reply