Top
 

Traditional Bannocks

 / Recepten  / Traditional Bannocks
25 jun

Traditional Bannocks

Elders op de site beschrijf ik gevulde bannocks, gemaakt met gist. Het kan ook simpeler. Dee bannocks vullen goed en zijn zeer machtig. Heerlijk met worst, kaas of kruidenboter! Dit recept heb ik overgenomen van Siegurd van Leusen. Zijn site is zeer de moeite waard, hij heeft prachtige filmpjes online staan waarin hij heel veel bushcraft technieken uitlegt en demonstreert.

bannockNodig

  • 2 delen bloem
  • 1 deel water
  • optie zout
  • optie olie

Bereiding

  • Belucht de bloem door hem een paar maal van de lepel in de schaal te laten vallen
  • Voeg water (en zout) toe
  • Bak je bannock op een stok, hete steen, bbq rooster, skillet, bloempot blikje, kortom wat er maar voor handen is. Doe wat olie in de pan, zorg dat de bannock niet te dik is en zorg dat de pan ver genoeg van het vuur af is. (daar waar je je hand 5 seconden kunt houden is een mooie plek.
No Comments

Leave a Reply