Top
 

Super simpele glutenvrije jam-koekjes

 / Recepten  / Super simpele glutenvrije jam-koekjes
3 dec

Super simpele glutenvrije jam-koekjes

Bakken zonder gluten is geen enkel probleem zolang je maar over de juiste recepten beschikt. Dit is zo’n recept, super simpele glutenvrije jam-koekjes zijn heerlijk en zien er (zeker als je verschillende kleuren jam gebruikt) ook nog eens super vrolijk uit.

Het meest simpel is gewoon een balletje van je deeg maken, kuiltje er in, jam er in en klaar.  Wil je koekjes zoals op de foto, kijk dan onderaan het recept voor de instructie. Het is makkelijker dan het lijkt.

Heb je geen boekweitmeel dan kun je natuurlijk gewoon bloem gebruiken. Realiseer je dan wel dat bloem gluten bevat. Zelf bak ik deze koekjes in Dutch Oven of skillet maar thuis gewoon in de oven kan natuurlijk ook.

Nodig voor super simpele glutenvrije jam-koekjes

  • 400 gram boekweitmeel
  • 225 gram amandelmeel
  • 300 ml ahornsiroop
  • 200 gram roomboter
  • jam naar keuze

Bereiding van super simpele glutenvrije jam-koekjes

  • Meng het amandelmeel met het boekweitmeel.
  • Smelt de boter en schenk de ahornsiroop bij de boter en meng vervolgens met een spatel het meel hier door.
  • Maak kleine balletjes van het deeg, leg deze in een DO of skillet en druk er een klein kuiltje in met je duim. Vul de kuiltjes met een beetje jam.
  • Bak de koekjes in DO of skillet op circa 180 graden tot ze mooi bruin zijn. Dit zal rond de 20 minuten duren. Duurt het langer dan is de DO te koud, gaat het sneller dan is de DO te warm.

Natuurlijk kun je ook een brokje chocolade of een lik chocopasta in het kuiltje stoppen!

Minder simpel maar wel heel mooi

Heb je zin je echt uit te leven gebruik dan steekvormpjes voor het maken van de koekjes, leuke sterretjes met kerst, hartjes met valentijn of moederdag, een eivorm met pasen, kortom laat je fantasie de vrije loop. Als je handig bent met een spuitzak kun je met een gekarteld mondje mooie rondjes of andere vormen

spuiten ….. de mogelijkheden zijn eindeloos!

  • Rol het deeg tot een lap met een deegroller.
  • Steek koekjes met een steekvormpje
  • Gebruik één gestoken koekje als bodem, steek in het tweede gestoken koekje een extra gaatje voor de jam vulling.
  • Leg de gestoken koekjes op elkaar en vul met een beetje jam.
  • Eventueel leg je eerst het eerste koekje neer, leg je daarop in het midden een beetje jam en druk je daar het tweede koekje (met gat) boven op. Je krijgt dan een koekje met een laagje jam er tussen.
No Comments

Leave a Reply