fbpx
Top
 
 / Recepten  / Soda brood
25 jun

Soda brood

Als je buiten brood bakt, dan heb je niet altijd de tijd om je brood een paar uur te laten rijzen. Ook als het vriest of koud is, is het rijzen van brood een lastig iets. De oplossing is simpel. Bak eens een Iers soda brood. Het is een kwestie van beslag / deeg maken, bakken en eten. Dus geen rijzen, geen kneden, super snel en super smakelijk.

Je kunt noten, rozijnen, appel, van alles toevoegen om te variëren.

Dit recept is vrij vertaald naar een origineel van Levine, een fantastische bakker die alles wat ze doet deelt op haar site.

Pin recept Recept afdrukken
Personen :4 personen

Soda brood

  
5 van 3 stemmen
Dit heerlijke brood is super snel klaar te maken.
Heb je dit recept al eens geprobeerd?Vermeld @Kampvuurkok of tag #kampvuurkok!
Voorbereiding 10 min
Bereiding 45 min
Totaal 55 min
Bovenwarmte :Eén aaneengesloten ring briketten op de buitenrand van de deksel
Onderwarmte :1/5 deel van de bovenwarmte
Gang Banket, Lunch, Ontbijt
Keuken Ierland
Trefwoord Vegetarisch
Moeilijk - makkelijk Gemiddeld

Ingrediënten

  • 540 gram patentbloem
  • 1 theelepel zout
  • 3 theelepels bakpoeder
  • 1 theelepel bak soda
  • 50 gram suiker
  • 225 gram krenten of rozijnen
  • 57 gram ongezouten boter
  • 1 ei
  • 420 milliliter karnemelk
  • 1 eetlepel melk
  • suiker om te bestrooien

Materiaal

Instructies

  • Stook een vuur goed warm.
  • Zorg voor een goed verwarmde Dutch Oven.
  • Meng alle droge bestanddelen.
  • Leg de boter in de droge bestanddelen.
  • Snij de boter zo fijn mogelijk.
  • Klop het ei los en roer het tot alles goed gemengd is.
  • Kneed maximaal 1 minuut op, een met bloem bestoven, tafel. Als het te erg kleeft gebruik dan wat extra bloem.
  • Plaats het deeg in de voorverwarmde Dutch Oven.
  • Bestrijk het met wat melk.
  • Strooi er wat suiker over.
  • Snij een mooi kruis in het brood.
  • Bak het brood voor 30 tot 50 minuten gaar.
  • Nu het brood opstaat, kun je de gebruikte spullen afwassen en opruimen waar je ze gevonden hebt.

Voedingswaarden

Serving: 100g | Calorieën: 886kcal | Koolhydraten: 160g | Proteïne: 22g | Vet: 19g | Natrium: 491mg | Kalium: 756mg | Vezels: 7g | Suiker: 18g | Vitamine C: 3mg | IJzer: 3mg
Comments
  • Ittelke Hil
    15/04/2020, 11:47

    Trying to make this.
    But no egg.
    no raisins.
    500gr brown
    2 greek joghurt.

Leave a Reply