fbpx
Top
 
 / Recepten  / Salade van courgette munt couscous (12 personen)
9 mei

Salade van courgette munt couscous (12 personen)

P1010099Een heerlijke vegetarische salade met een verrassend frisse smaak. De salade is super simpel te maken. Hij zou als hoofdgerecht kunnen, zelf eet ik echter liever wat uitgebreider en gebruik ik deze salade vaak als bijgerecht. Heb je te veel dan is hij lang houdbaar en erg lekker op brood of de volgende dag bij de lunch, kortom een veelzijdige salade die simpel te maken is.

Nodig
1 KG couscous
1,2 KG Courgettes (liefst kleintjes) in dunne plakjes (bij grote courgettes de zaadlijsten verwijderen)
1,5 bol knoflook, gepeld in dunne plakjes
6 rode pepers, zonder zaadjes, fijn gehakt
12 lente uitjes (bosui of sjalotten kan ook) in dunne plakken
4 citroenen
600 gr feta in kleine stukjes
1 bosje munt, grote bladeren gehakt, kleine bladeren apart
olijfolie
4 eetlepels groentebouillon (Als je bouillonpoeder gebruikt hoef je niet eerst de tabletten op te lossen)

Bereiding
Breng ruim 2 liter water aan de kook. Doe de couscous of farro in een ruime schaal en roer hier het bouillonpoeder door. de blokjes in op. Schenk een ruime scheut olijfolie door de couscous of farro en schenk er vervolgens het kokende water op. Er moet 2 cm water boven de couscous staan. Laat dit circa 20 minuten afgedekt staan tot de couscous gaar is.

Bak ondertussen de courgette, knoflook en 3/4 van de peper in wat olijfolie tot de courgettes licht goudbruin zijn. (Ze moeten nog wel “beet houden”. Voeg de helft van de munt, de helft van de lenteui aan de de zojuist gebakken ingrediënten toe. Rasp de schil van 2 citroenen en voeg het samen met het sap van de overige toe. Breng dit mengsel op smaak met een lekkere scheut olijfolie, peper en zout uit de molen.

Roer het geheel door de couscous samen met de rest van de gehakte munt en de stukjes feta. Garneer met de kleine muntblaadjes, achtergehouden rode peper en de rest van de lente uitjes.

Zodra de salade klaar is kun je de gebruikte spullen afwassen en opruimen waar je ze gevonden hebt.

De salade kan koud (uit de koelkast) of op kamertemperatuur gegeten worden, wel even proeven want koud en warm vraagt om een andere balans tussen citroen, peper, zout en olijfolie.

No Comments

Leave a Reply