Top
 
 / Recepten  / Salade van courgette munt en couscous
9 mei

Salade van courgette munt en couscous

Een heerlijke, vegetarische salade met een verrassend frisse smaak. Deze salade van courgette, munt en couscous is super simpel te maken. Hij zou als hoofdgerecht kunnen. Zelf eet ik echter liever wat uitgebreider en gebruik ik deze couscous salade vaak als bijgerecht. Heb je te veel, dan is hij lang houdbaar en erg lekker op brood of de volgende dag bij de lunch. Kortom, een veelzijdige salade die simpel te maken is.

Pin recept Recept afdrukken
Personen :12 personen

Salade van courgette, munt en couscous

  
5 van 4 stemmen
Een heerlijke, vegetarische salade met een verrassend frisse smaak.
Heb je dit recept al eens geprobeerd?Vermeld @Kampvuurkok of tag #kampvuurkok!
Voorbereiding 20 min
Bereiding 40 min
Onderwarmte :Flink houtvuur om water op te koken
Gang Bijgerecht, Hoofdgerecht, Salade
Keuken Nederlands
Trefwoord Vegetarisch
Moeilijk - makkelijk Eenvoudig

Ingrediënten

  • 1 kilogram couscous
  • 1,2 kilogram courgette
  • 1,5 bol knoflook
  • 6 rode peper
  • 12 bosui sjalotten kan ook
  • 4 citroenen
  • 600 gram feta
  • 1 bosje munt
  • 4 eetlepels groentebouillon

Materiaal

Wok
Wok

Instructies

  • Breng ruim twee liter water aan de kook.
  • Doe de couscous in een ruime schaal en roer hier het bouillonpoeder door. Als je tabletten gebruikt, los deze dan eerst op in een bekertje warm water.
  • Schenk een ruime scheut olijfolie door de couscous en schenk er vervolgens het kokende water op. Er moet twee cm water boven de couscous staan.
  • Laat dit circa 20 minuten afgedekt staan tot de couscous gaar is.
  • Snij de courgette, knoflook en de peper. Als je grote courgettes hebt, verwijder dan de zaadlijsten en snij het vervolgens in dunne plakjes. Snij ook de bosui in dunne plakjes. Verwijder bij de peper de zaadjes en hak de peper daarna fijn.
  • Snij de bosui in dunne ringetjes en pluk de muntblaadjes van de takjes. Als je flinke muntbladeren hebt, mogen ze wat fijn gehakt worden.
  • Bak de courgette, knoflook en driekwart van de peper in wat olijfolie in porties tot de courgettes licht goudbruin zijn. Ze moeten niet te slap worden, maar juist nog wat “beet" houden.
  • Voeg de helft van de munt, de helft van de bosui aan de de zojuist gebakken ingrediënten toe.
  • Rasp de schil van twee citroenen en pers alle vier de citroenen uit. Voeg de rasp en het sap aan de gebakken groente toe.
  • Breng dit mengsel op smaak met een lekkere scheut olijfolie, peper en zout uit de molen.
  • Snij de feta in kleine stukjes.
  • Roer de gebakken groente door de couscous samen met de rest van de gehakte munt en de stukjes feta. Garneer met de muntblaadjes, de rest van de rode peper en de rest van de lente uitjes.
  • Zodra de salade klaar is kun je de gebruikte spullen afwassen en opruimen waar je ze gevonden hebt.
  • De salade kan koud, uit de koelkast of op kamertemperatuur gegeten worden. Proef wel even voor je het serveert, want koud en warm vraagt om een andere balans tussen citroen, peper, zout en olijfolie.

Voedingswaarden

Serving: 100g | Calorieën: 5844kcal | Koolhydraten: 912g | Proteïne: 240g | Vet: 142g | Verzadigd vet: 92g | Cholesterol: 534mg | Natrium: 7629mg | Kalium: 7027mg | Vezels: 82g | Suiker: 83g | Vitamine A: 9033IU | Vitamine C: 859mg | Calcium: 3644mg | IJzer: 27mg
No Comments

Leave a Reply