Top
 

Salade met aardappel ei en tomaat (10 personen)

 / Recepten  / Salade met aardappel ei en tomaat (10 personen)
27 jun

Salade met aardappel ei en tomaat (10 personen)

Wij Hollanders eten aardappels meestal warm, met een warme groente, wat jus en een stukje vlees. Er kan veel meer met aardappel en deze salade is daar een uitstekend voorbeeld van. De salade smaakt echt fantastisch en zowel volwassenen en kinderen zijn er vaak dol op.

Het recept is gebaseerd op een recept uit het boek Veg! Dit boek is een must voor elke vegetariër die van echt lekker eten houdt. De meeste carnivoren zijn ook erg enthousiast over dit boek geschreven door Hugh Fearnley-Whittingstall, een bekende Engelse TV kok. Het boek kwam in Nederland uit in 2011. In 2014 verscheen de 5e druk.

Nodig:

  • 1 kg kriel aardappeltjes
  • 10 eieren
  • 600 gram (cherry) tomaatjes
  • bieslook
  • zeezout van de molen
  • zwarte peper van de molen

vinaigrette

  • 15 EL koolzaad (of andere) olie
  • 3 EL ciderazijn (of wijn azijn)
  • 1 EL mosterd
  • 3 TL suiker

Bereiding

  • Snijd de krieltjes doormidden (schil mag er om blijven eventueel goed wassen), gebruik je grote aardappels snijd ze dan in duim-dikke stukken en kook de aardappels in ongeveer 12minuten gaar. (even proeven!!)
  • Kook de eieren. Je kunt ze in een theedoek knopen en bij de kokende aardappels in doen als je ruim water voor je aardappels gebruikt. Zodra de aardappels koken laat je de theedoek met eieren in de pan zakken en wacht je tot het water weer kookt. Kookt het water zet dan een timer op 7 minuten (gebruik je telefoon), na precies 7 minuten vis je de theedoek met eieren uit de aardappels en dompel je de eieren onder in koud water.
  • Maak de vinaigrette door de ingrediënten goed te mengen.
  • Halveer de cherry tomaatjes (of snij de grote tomaten in (niet te kleine) stukken.
  • Pel de eieren en snij de eieren in 4 partjes.
  • Meng voorzichtig (zodat de structuur behouden blijft en het geen smurrie wordt) de aardappel, tomaat, bieslook en eieren met de vinaigrette.
  • Proef voor je serveert en voeg eventueel nog wat zout, peper, olie of ciderazijn toe

 

No Comments

Leave a Reply