fbpx
Top
 
 / Recepten  / Rozemarijn Zandkoekjes
18 aug

Rozemarijn Zandkoekjes

Erin Gleeson is een bijzonder mens, ze gaf haar drukke bestaan als fotograaf in New York op en verhuisde naar het platte land. Daar startte zij http://theforestfeast.com, een bijzondere food blog met een tal van recepten. Een aanrader om eens op te zoeken.

Zelf was ik zo enthousiast over de site dat ik direct het boek besteld heb.

Deze rozemarijn zandkoekjes komen, na wat aanpassingen, uit het boek “the forest feast”.

Pin recept Recept afdrukken
Personen :4 personen

Rozemarijn Zandkoekjes

  
5 van 3 stemmen
Deze Rozemarijn Zandkoekjes komen, na wat aanpassingen, uit het boek The Forest Feast.
Heb je dit recept al eens geprobeerd?Vermeld @Kampvuurkok of tag #kampvuurkok!
Voorbereiding 15 min
Bereiding 35 min
Totaal 50 min
Bovenwarmte :Eén aaneengesloten ring briketten aan de buitenrand van de deksel
Onderwarmte :1/6 van de bovenwarmte
Gang Banket, Gebak, Tussendoortje
Keuken Amerikaans
Trefwoord Vegetarisch
Moeilijk - makkelijk Eenvoudig

Ingrediënten

  • 250 gram suiker
  • 500 gram bloem
  • 250 gram gezouten roomboter
  • 8 theelepel gehakte rozemarijn naalden

Instructies

  • Snijd de boter zo fijn mogelijk.
  • Meng alle droge ingrediënten met de boter en kneed het zo kort mogelijk met de vingertoppen tot een kruimelig deeg.
  • Druk het deeg in skillet en bak de koek in 30 minuten gaar, de rand moet goud bruin zijn.
  • Nu de koekjes op staan, kun je de gebruikte spullen afwassen en opruimen waar je ze gevonden hebt.
  • Eventueel kun je een boterkoekvorm en reflector oven gebruiken.

Voedingswaarden

Serving: 100g | Calorieën: 4606kcal | Koolhydraten: 637g | Proteïne: 54g | Vet: 209g | Natrium: 1802mg | Kalium: 671mg | Vezels: 17g | Suiker: 251g | Vitamine C: 5mg | IJzer: 26mg
No Comments

Leave a Reply