Top
 

Rodekool uit de Dutch Oven (12 personen)

 / Recepten  / Rodekool uit de Dutch Oven (12 personen)
29 dec

Rodekool uit de Dutch Oven (12 personen)

rode-koolEen fantastische winterse rodekool die uitstekend combineert met hachee en appelmoes. Lekker uit de Dutch Oven maar ook heerlijk als je hem binnen aan het aanrecht klaar maakt.

 

Nodig:

  • 2 rode kolen, (fijn geschaafd of gesneden)
  • 2 uien, gesnipperd
  • 4 appels in blokjes
  • 1 eetleepel kaneel
  • Olijfolie
  • 10 eetlepels donkerbruine suiker
  • 1/2 kopje (balsamico)azijn, rodewijn azijn of gewone azijn
  • sap van 2 sinaasappels
  • rasp van 1 sinaasappel
  • 2 glazen rode wijn
  • 4 laurierblaadjes
  • 8 kruidnagels
  • Handje jeneverbessen
  • 2 ons rozijnen (optie)
  • zout

Bereiding:

  • Bak de ui in de olijfolie glazig. Bak de suiker kort mee tot dat deze licht karameliseert.
  • Stop het karameliseren door te blussen met de sinasappelsap.
  • Voeg vervolgens de rodekool, de azijn, de sinasappelrasp, appel, rozijnen, kaneel ende wijn toe en schep het het geheel goed om
  • Doe de laurier, jeneverbessen en de kruidnagels in een thee-ei of knoop deze in een theedoek.
  • Laat het geheel vervolgens hoog boven het vuur of met minimale onderwarmte nog minstens 30 minuten pruttelen (liefst 45 a 60 minuten)
  • Schep geregeld om en controleer of er voldoende vocht aanwezig is. Vul eventueel aan met water of wijn (zorg dat zoet en zuur in balans blijven)
  • Breng op smaak met wat zout.
No Comments

Sorry, the comment form is closed at this time.