Onderwarmte :Een bescheiden vuurtje of ruim briketten. (zodra het water kookt minder briketten anders kookt het over.
Aantal :4personen
Ingrediënten
400grampasta(droog gewicht, spaghetti, macaroni, farfalle, tagliatelle, maakt niet uit)
3sjalotjes(of 1 grote ui), fijn gesneden
2knoflookteentjesfijn gesneden
200gramgrana padanogeraspt
200gramspekblokjes
2eieren
800gramrucola(of een andere salade)
100grambieslook(vers, fijn gehakt) Deze kun je ook weg laten.
peper en zoutnaar smaak
Materiaal
Dit is een affiliate link. Door via deze link iets aan te schaffen steun je me en help je mee deze website in de lucht te houden.Dutch Oven
Instructies
Vul je Dutch Oven met water en breng dit aan de kook. Gooi een flinke snuf zout door het water en .... bewaar voor je afgiet één paar soeplepel (of 2/3 mok) van het kookvocht.
Zodra het water kookt voeg je de pasta toe. (zie verpakking pasta voor de kooktijd)
Bak op het omgekeerde deksel van je dutch oven de spekjes, als de spekjes bijna krokant zijn voeg je de fijn gesneden sjalotjes en de knoflook toe en temper je de hitte.
Breek de eieren in een kom, voeg hier het kookvocht en de kaas aan toe en roer dit goed door met een garde,
Gooi het eiermengsel door de pasta en blijf een tijdje goed roeren. Dat is nodig om de eieren te garen.
Voeg de spekjes en de sjalotten toe en roer nog even door.
Dit is het moment om de pasta carbonara op smaak te brengen met wat peper en zout
Zelf eet ik hem vaak met rucola. De ½ van de rucola roer ik door de pasta. Op elk bord leg ik vervolgens een bedje van rucola met daar bovenop de pasta.
Als garnituur kun je er nog wat fijn gehakte bieslook overheen strooien.