Koken op kampvuur duurt vaak een paar uur als je met een grote groep bent. Om iedereen tevreden te houden en de eerste trek te stillen, serveer ik voor we gaan koken vaak een lekkere soep. Deze uiensoep is daar een goed voorbeeld van. Hij is eenvoudig te maken en past binnen elk budget. En de smaak... maak ‘m zelf maar, hij is fantastisch! Ik kan ‘m van harte aanbevelen. De reacties die ik van mijn gasten terug krijg over deze soep zijn dan ook zeer positief.
Ingrediënten
2½kilouien
250gramroomboter
5literkruidenbouillon
5laurierblad
bosjetijm
1eetlepelfoelie
500gramkaasgeraspt
1brood
Materiaal
Bogrács (Hongaarse hang pan)
Instructies
Snijd de uien in dunne ringen en smoor deze (deksel op de pan) heel zachtjes gaar.
Neem vervolgens het deksel van de pan en bak de ringen in 5 minuten goudbruin.
Voeg de bouillon met de kruiden toe en houd de soep nog 20 minuten tegen de kook aan.
Lukt het je om het brood te roosteren dan is dat zeker de moeite waard.
Leg dan bij het serveren de boterham op de soep en schep daar de kaas overheen.
Na het serveren kun je de gebruikte spullen afwassen en terugzetten waar je ze hebt gevonden.