Op zoek naar een feestelijk gerecht? Zoek niet verder. De looks van het Rondje Ratatouille zijn geweldig. Belangrijk want .... 'eten doe je met je ogen'.
Bovenwarmte :Één ring aaneengesloten op de buitenste rand van het deksel.
Onderwarmte :⅕ van het aantal dat op de Dutch Oven ligt.
Aantal :6
De looks van het Rondje Ratatouille zijn geweldig. Belangrijk want .... 'eten doe je met je ogen'.Door de groente in de lengte met een kaasschaaf of mandoline te snijden en ze als een rol in de Dutch Oven of skillet te plaatsen ziet deze ratatouille variant er super uit.Maak je hem vegan, let dan even op je bladerdeeg, dat dit plantaardig is. Heb je geen bladerdeeg bij de hand dan kun je ook een dun uitgerolde plak brooddeeg nemen.Qua groenten kun je heerlijk variëren, door dat je alles dun snijdt wordt alles goed gaar. Denk bijvoorbeeld ook eens aan retich, pastinaak of peterseliewortel.
Ingrediënten
10velBladerdeegof brooddeeg of croissant deeg
1Courgettein lange plakken
1 Auberginein lange plakken
1Winterpeenin lange plakken
160gramOntbijtspekvegetariërs laten dit weg
70gramTomatenpuree1 blikje
3eetlepelsItaliaanse Kruiden
2eetlepelsOlijfolie
Peper & Zout
Handvol Pijnboom pitjes
100gramgeraspte Kaas
Materiaal
Dit is een affiliate link. Door via deze link iets aan te schaffen steun je me en help je mee deze website in de lucht te houden.Dutch Oven
Instructies
Bekleed een skillet of Ducth Oven met bladerdeeg. Gebruik eventueel een bakpapiertje om je rondje ratatouille makkelijk uit je Dutch Oven te kunnen halen.
Smeer het bladerdeeg met de tomatenpure en strooi de helft van de kruiden hieroverheen.
Leg in circels beginnend vanaf de buitenkand de verschillende plakjes afwisselend neer. Heb je hele brede plakken, snijdt deze dan eventueel in de lengte door.
Bestrijk het geheel met olijfolie en estrooi het geheel met de overgebleven kruiden. Breng op smaak met peper en zout.
Bak het geheel zo'n 45 minuten gaar. Strooi 15 minuten voor je denkt dat het gaar is de pijnboompitten en de kaas over je rondje Ratatouille.