Bovenwarmte :Pas op het laatst, één ring briketten op de buitenste rand van het deksel.
Onderwarmte :Een paar briketten, zodat het zachtjes pruttelt.
Aantal :5
Nacho Chili uit de Dutch Oven is een Mexicaanse bonenschotel met een topping van nacho chips en gesmolten kaas. Super simpel te maken maar ... vergis je niet. Erg smakelijk en ook nog eens mooi om te zien.Deze nacho chili uit de Dutch Oven kan natuurlijk ook binnen in een reguliere oven gemaakt worden. Als kampvuurkok maak ik hem natuurlijk buiten!Voor de chili kun je heel simpel alleen bruine bonen gebruiken maar je kunt ook een mix van meerdere soorten bonen gebruiken. Wil je met gedroogde bonen werken, week ze dan 24 uur. Met bonen uit blik hoeft dit natuurlijk niet.Qua groenten kun je variëren door bijvoorbeeld wat prei of wat wortel toe te voegen. Noodzakelijk is dit echter niet.Heerlijk met rijst en een salade.
Ingrediënten
500gramgehakt(of een vleesvervanger)
300grammais(blik)
400gramtomatenblokjes(blik)
400gramchilibonen(variaties geen probleem)
150gramkaaspittig, geraspt
150gramtortillachips naturel
2uienin stukjes
1puntpaprikain stukjes
2teneknoflook
1groene peperfijn gehakt
1theelepelkomijn
1theelepelkaneel
¼theelepelchilipoeder (cayenne peper, cajun of tabasco)
2theelepelspaprika poeder
½theelepelkoriander poeder
Materiaal
Dit is een affiliate link. Door via deze link iets aan te schaffen steun je me en help je mee deze website in de lucht te houden.Dutch Oven
Instructies
Bereid de chili
Bak de ui, de knoflook en de fijngehakte peper een een scheut olie.
Voeg de paprika toe en bak deze even lekker mee
Voeg het gehakt (of de vleesvervanger) toe en bak dit rul.
Breng het geheel op smaak door de kruiden en wat peper en zout toe te voegen.
Voeg de tomaten mais en de bonen toe en laat het geheel een tijdje lekker zachtjes pruttelen.
Garneer de chili
Strooi een laag nachos over de bonen en strooi daar de kaas overheen.
Bak dit onder de grill in de oven of plaats een deksel op de Dutch Oven met één ring briketten op de buitenste rand van het deksel.