Bovenwarmte :Eén gesloten ring op de buitenrand van de deksel.
Onderwarmte :1/5 van de bovenwarmte
Aantal :18
Of onderstaand recept drankverspilling is, dat mag je zelf beoordelen. Diep in mijn hart weet ik dat dit niet het geval is, omdat de Westmalle het beste in de kip naar boven haalt. Desondanks heb ik telkens de neiging de Westmalle op te drinken voor ik hem aan de kip toevoeg.De oplossing is niet zo moeilijk; zorg voor voldoende Westmalle, een beetje voor de kok en een beetje voor de kip!Genoeg over drank, laten we het over het eetgedeelte hebben. Kip bereid in Westmalle smaakt echt heerlijk. Toen ik het gerecht voor het eerst proefde was ik blij verrast. De verwachting dat de kip op deze manier bereid echt lekker zou zijn klopt. De verrassing zat hem vooral in de prei! Snijd de prei vooral niet klein of in ringen, maar laat de prei écht heel! Snij de prei in vier stukken van elk zo'n vier centimeter lang. Deze stukken prei smaken op die manier mogelijk nog lekkerder dan de kip.
Ingrediënten
18kippendijen
2kgkrieltjes
6ui
4prei
3flesjesWestmalle Dubbel
1bolknoflook
0,75literkippenbouillon
0,75literroom
6takjesrozemarijn
9takjestijm
15eetlepelsbloem
olijfolie
pepervan de molen, naar smaak
zoutvan de molen, naar smaak
Materiaal
Dit is een affiliate link. Door via deze link iets aan te schaffen steun je me en help je mee deze website in de lucht te houden.Dutch Oven
Instructies
Snij de uien in ringen, de bol knoflook in plakken en de krieltjes door midden.
De prei, heel belangrijk, snij je vier à vijf stukken van elk zo'n vier centimeter lang. Dit is inderdaad heel grof, maar zo wordt de prei het lekkerst.
Kruid de kip met zout en peper en bak dit op de bodem van de Dutch Oven met olijfolie mooi goudbruin.
Haal de kip uit de pan en fruit de ui met de knoflook tot de ui mooi glazig is.
Blus dit al roerende af met het bier en voeg de bouillon en toe en breng het geheel aan de kook.
Leg nu de kip terug in de pan en doe de prei, rozemarijn en de tijm erbij.
Stoof het geheel minimaal in 60 minuten.
Zodra de Kip West Malle boven het vuur hangt, is het een goed moment om de spullen die je gebruikt hebt af te wassen en op te ruimen.
Voeg 30 minuten voor je het gerecht gaat serveren de krieltjes toe en stoof deze mee.
Kort voor je aan tafel gaat voeg je de room toe en kun je de saus binden met wat bloem. Voorkom klonten door een paar lepels met nat uit de pan te scheppen en daar al roerend de bloem aan toe te voegen. Ga door tot je een dikte krijgt die je doet denken aan yoghurt. Schep het dan terug in de pan en roer het door het geheel. Laat de bloem vervolgens even meekoken en herhaal het tot de saus de gewenste dikte heeft.