Gevulde groentjes is een fantastisch lekker veelzijdig vegan recept. Gebruik je fantasie om te varieren en combineren, de mogelijkheden zijn werkelijk eindeloos.
Bovenwarmte :1 ring briketten op de buitsenste rand van het deksel
Onderwarmte :1/5 van het aantal dat op de Dutch Oven ligt.
Aantal :9
Gevulde groentjes is een fantastisch lekker veelzijdig vegan recept. Gebruik je fantasie om te varieren en combineren, de mogelijkheden zijn werkelijk eindeloos.Improviseer en maak verschillende vullingen. Bijvoorbeeld rijst, linzen, couscous, bulgur of bonen. Kies een mooie combinatie aan groentjes om te vullen, bijvoorbeeld vleestomaat, courgette en paprika. Voeg verrijkingen als noten, linzen, kikkererwten en rozijnen toe.Vroeg kruiden toe en ga voor Mixicaans, Indiaas, Frans, of ...Mix en match, de mogelijkheden zijn eindeloos. Eventueel kun je kaas of zelfs vlees toevoegen maar ..... ik daag je uit om dit recept echt vegan te houden. Je zult niets tekort komen. Beloofd!
Ingrediënten
Groentjes om te vullen
1courgette
3vleestomaten
3paprikarood groen en geel
Vulling
200gramrijst(of couscous, bulgur, linzen)
1ui
3tenenknoflook
peterselievers
1eetlepelbouilionpoederof een andere smaakmaker zatar, vadouvan,
Aanvullingen / verrijkingen
75gramnoten
2lente uitjes
1rode peperfijn gehakt
100gramcherry tomaatjes
100gramchampignons(even meebakken met de ui) of andere paddenstoelen
Tofu
Tempeh
seitan
Kruiden combinaties
Peper en zout naar smaak, eventueel aangevuld met een van onderstaande kruidencombinaties.
2eetlepelsKlassiek FransMix van bieslook, kervel, peterselie, tijm, dragon
2eetlepelsIndiaasMix van komijn, koriander, kardemom, kerrie
2eetlepelsItaliaansMix van oregano, basilicum, marjolein, dragon, peterselie
2eetlepelsMexicaans Mix van knoflook, komijn, oregano, koriander
Let op niet 2 eetlepels van elk kruid maar alle kruiden samen moeten op circa 2 eetlepels passen
Materiaal
1 Dit is een affiliate link. Door via deze link iets aan te schaffen steun je me en help je mee deze website in de lucht te houden.Dutch Oven
Instructies
Uit te hollen groentjes
Snij de dakjes van de parika's en verwijder de zaadjes en zaatlijsten. Dakjes bewaren, die doen we er straks weer boven op.
Snij de dakjes van de tomaten en verwijder het vruchtvlees, bewaar het vruchtvlees om in de vulling te verwerken.
Haal het kopje en het kuntje van de courgette en snij de courgette in 3 a 4 stukken. Lepel de stukken leeg zodat je een soort eierdopjes krijgt. Bewaar wat je uit de courgettes gelepeld hebt om in de vulling te verwerken.
De vulling
Druf te varieren, werkelijk alles kan
Snipper het uitje en hak de knoflook, bak deze op laag vuur tot de ui mooi glazig is.
Voeg de ongekookt rijst (couscous, bulgur of linzen) toe aan de ui en breng alles op smaak met wat peper, zout en één van de genoemde kruidencombinaties. Eventueel kun je ook wat groentenbouilion gebruiken.
Voeg de vers gehakte peterselie de uitgelepelde tomaten en courgette retsten samen eventuele andere aanvullingen en verrijkingen toe.
Vul de groentjes en plaats ze op de bodem van je Dutch Oven