Dit keer geen bloemkool met een papje maar een overheerlijke gerookte bloemkool. Ik lust er wel pap van!In mijn workshops doe ik vaak de uitspraak 'Eten doe je met je ogen.' Voor dit recept geldt dat zeker. Het ziet er echt fantastisch uit, het rood van de pepers, gecombineerd met het groen van de lente ui en het geel van de cheddarkaas. Gerookte bloemkool doet het goed op foto's en vrijwel elke workshop worden die gemaakt. En de smaak ..... ik ben geen bloemkool liefhebber, zeker niet van bloemkool met een papje maar .... hier lust ik wel .....Houdt er rekening mee dat je de bloemkool niet rechtstreeks boven de hete briketten plaatst. In mijn atago heb ik een geïmproviseerd hitte schild gemaakt van een oud rvs boord. Dat zorgt er voor de]ar de
Ingrediënten
1bloemkool
2stengelslenteuiin dunne ringetjes
2rode peperspitjes verwijderd, fijn gehakt
10plakjescheddarkaas
1handjerookmotfijn, in zaagsel vorm
Materiaal
1 Atago met Convectiehoes of een bol BBQ
Instructies
Plaats een ruime hand briketten in een brikettenstarter en steek ze aan zodat ze straks roodgloeiend zijn
Kook de bloemkool circa 12 minuten in ruim kokend water.
Doe de gloeiende briketten in de atago of BBQ en zorg voor indirecte warmte.
Voeg een handje (niet meer anders wordt het bitter) rookmot toe aan je Atago of BBQ en plaats de bloemkool op het rooster. Plaats de convectiehoes (of het deksel) zodat de rook niet vervliegt.
Rook de bloemkool zo'n 10 tot 15 minuten.
Haal de bloemkool uit de BBQ en pak hem in met cheddar. Zorg dat de gehakte pepers en lente ui overal op en onder de cheddar komen. Het mag dakpansgewijs.
Leg de bloemkool nog 10 minuten op de BBQ om de cheddar te laten smelten.