Bovenwarmte :1 gesloten ring op de buitenste rand van de Dutch Oven.
Onderwarmte :1/5 van wat op de oven ligt.
Aantal :6
Dutch Oven Lasagne 'con carne' of 'con le verdure' is niet zo moeilijk als het lijkt. De vleeseters gaan voor de eerste variant, de vegetariërs gaan voor de tweede variant. Of je nou carnivoor of herbivoor bent, lasagne maken in een Dutch Oven verschilt niet echt met lasagna uit de reguliere oven. Als je van een Dutch Oven gebruik wilt maken is er één ding heel belangrijk. Temperatuurbeheersing. Met name de onderkant wordt makkelijk te heet! De gevolgen laten zich raden.
Ingrediënten
Con carne
500gramgehakt
250gramdobelsteentjes spek
Con le verdure
300gramcashewnoten(of een andere vleesvervanger)
300gramgorgonzola(of een andere lekkere kaas)
Vlees eters en vegetariërs
250gramgedroogde lasagna bladen(of 500 gram vers)
70millilitertomaten puree
500millilitertomaten frito
2uiengesneden
3tenenknoflookfijn gehakt
2stengelsbleekselderijstengels
250gramGrana Padanogrof geraspt of andere pittige kaas
tijmvers of gedroogd
rozemarijnvers of gedroogd
basilicumvers of gedroogd
peper en zoutnaar smaak
Een willekeurige combinatie van
3tomaatin dunne plakjes
1preiaan halve ringen
1paprikagesneden
3wortelsin dunne plakjes
1auberginein dunne plakken
1courgettein dunne plaken
1rode peperheel fijn gesneden, zonder zaadjes
Materiaal
Dit is een affiliate link. Door via deze link iets aan te schaffen steun je me en help je mee deze website in de lucht te houden.Dutch Oven
Instructies
Carnivoren
Bak de spekjes
Voeg het gehakt toe aan de spekjes en bak het rul, breng op smaak met peper en zout
Allen
Bak de uitjes, de knoflook en de rode peper, voeg eventueel wat olijfolie toe.
Als de uitjes glazig worden voeg je de paprika, bleekselderij wortel aubergine en courgette en de prei toe.
Ben je heel lui dan kun je bovenstaande stap overslaan, zelf bak ik meestal alle groenten even mee.
Bak de tomatenpuree een tijdje mee. Deze stap moet je niet overslaan, tomatenpuree is vrij zuur van smaak, door het te bakken wordt het minder zuur.
Voeg de tomaten frito en de kruiden toe en laat even pruttelen.
Breng het geheel verder op smaak met peper en zout.
Bouw de lasagna op
Begin met een 'natte laag'.
Strooi wat kaas over de natte laag.
Dek de laag af met lasagna vellen.
Herhaal de stappen maar zorg dat je met een natte laag eindigt.
Strooi een ruime laag kaas over de laatste natte laag.
Ga je voor Vegan denk dan aan het volgende
De zuivelproducten kun je weglaten of vervangen door vegan producten.
Denk aan de pasta, hier zit vaak ei in. Er is ook vegan pasta te koop.