Bovenwarmte :Eén aaneengesloten ring briketten op de buitenste rand van het deksel.
Onderwarmte :1/6 van het aantal dat boven op de oven ligt.
Aantal :10stuks
Ingrediënten
50mlvolle melk
350gtarwebloem
75gfijne kristalsuiker
4gramzakje droge gist
1elgecondenseerde volle melkblik
120gongezouten roomboterop kamertemperatuur
2middelgrote eieren
50gpoedersuiker
2elcacao
Materiaal
Dit is een affiliate link. Door via deze link iets aan te schaffen steun je me en help je mee deze website in de lucht te houden.Dutch Oven
Instructies
Maak het basis deeg
Breng het gist alvast lekker op gang. Maak de melk lauwwarm en meng het samen met één eetlepel van de bloem en één eetlepel van de suiker door elkaar te mengen. Laat dit ruim 15 minuten afgedekt op een warme plek staan.
Meng 275 gram bloem met de suiker en een mespunt zout. in een kom. Smelt 50 gram van de boter en roer dit samen met één eetlepel gecondenseerde melk, de eieren en het gistmengsel door elkaar. Kneed dit geheel tot een soepel, zacht elastisch deeg.
Laat het deeg afgedekt 50 minuten rijzen op een warme plek.
Maak het cacao deeg
Meng de cacao met het poedersuiker en roer dit door 70 gram gesmolten boter. Klop het vijf minuten flink door zodat het een luchtig geheel wordt.
Meng hier vervolgens 60 gram (circa 3 eetlepels) van de bloem door. Het moet een soepel deeg worden. Begin met twee eetlepels bloem. Is het deeg wat te stijf, voeg dan wat water toe.
Zet dit afgedekt weg.
Maak de Conchas
Kneed na 50 minuten rijzen het basisdeeg en maak er tien even grote balletjes van.
Neem een deegroller en rol het cacao deeg maak ook hier 10 bolletje van.
Rol de cacao bolletjes plat met de deegroller, kerf hier met een vork een paar strepen in en leg de plakjes cacao deeg op de bolletjes basis deeg.
Plaats de ongebakken Conchas Cacao in de Dutch oven of Skillet ten bak ze in 20 a 30 minuten mooi gaar.