India staat bekend om zijn fantastische vegetarische recepten. Deze aardappelballetjes staan in Delhi bekend als Batata Vada. Ze worden op straat verkocht en het is echt lekkere streetfood. Behalve lekker is het ook simpel om te maken. Batata Vada zijn aardappelballetjes in een deeglaagje. Zeg maar een soort aardappelkroketten, maar dan anders. De aardappels worden gekruid en er worden doperwten aan toegevoegd. In plaats van paneermeel gaat er (net als bij tempura) een beslag om het balletje heen.
Ingrediënten
6grote aardappels
8tenenknoflook
verse korianderblaadjes
zoutnaar smaak
1/2theelepelkurkuma
2groene pepers
1/2theelepelmosterdzaad
5-6curry blaadjesoptie
1mespuntjeasafoetida
1eetlepelcitroensap
1 1/4bekerbloem
natriumbicarbonaat
1/2theelepelchilipoeder
Materiaal
Dit is een affiliate link. Door via deze link iets aan te schaffen steun je me en help je mee deze website in de lucht te houden.Dutch Oven
Instructies
De aardappelballetjes
Schil de aardappels, snijd ze in stukjes en kook ze. Als de aardappels gaar zijn, moeten ze gestampt worden.
Bak de mosterdzaadjes in 2 eetlepels olie tot ze sissen.
Voeg de asafoedita en curryblaadjes toe bij de mosterdzaadjes.
Roer dit vervolgens door de aardappels en voeg wat citroensap toe en maak hier mooie balletjes van.
Beslag
Doe het meel in een schaal en voeg natriumbicarbonaat, zout, chilipoeder en ¼ theelepel kurkuma toe.
Meng dit met 1 eetlepel hete olie en water tot je een vloeibaar beslag krijgt, vergelijkbaar met pannenkoekenbeslag.
Laat het beslag een kwartier rusten.
Bakken
Haal een aardappelballetje door het beslag en frituur dit in hete olie.
Herhaal deze stap tot de aardappelballetjes op zijn.
Zodra je gerecht klaar is, kun je de gebruikte spullen afwassen en opruimen waar je ze gevonden hebt.
Serveertips:
Heerlijk zo uit de hand, lekker met een dip van raita of chutney.