fbpx
Top
 
 / Recepten  / Popcorn in allerlei smaken
9 nov

Popcorn in allerlei smaken

Als ik met kinderen bak maak ik vaak popcorn in allerlei smaken omdat ze het heerlijk vinden. Het snelst is zoet of zout maar een totaal andere smaak is niet zo moeilijk.

Buiten bakken op een vuurtje alleen al een unieke beleving, zeker als ik met (kleine) kinderen bak. Zonder deksel springt de popcorn overal heen en op de een of andere manier vinden kinderen dat geweldig. (ik zelf ook trouwens)

Popcornpannen

Twee vergieten aan elkaar op een stok boven het vuur is de doe het zelf optie. Dergelijke pannen op een stok zijn ook op bij diverse webwinkels te koop. Iets geavanceerder is een popcornpan waar je aan draait. Door te draaien roer je op de bodem. Voorheen had ik zo’n pan van aluminium en was de tandoverbrenging van kunststof. Een fantastische pan maar …. het aluminium deukt heel snel en de kunststoftandenwielen gaan makkelijk kapot. Tegenwoordig heb ik een pan van Nicolas Vahé, Deze popcornpan is van RVS en onverwoestbaar. Wel is hij met circa € 80,- twee maal zo duur als de aluminium pannen. Qua degelijkheid is er geen betere en voor mij als kampvuurkok is deze pan elke cent waard.

Popcorn in allerlei smaken

Bak de popcorn zoals je dat gewend bent en leg deze op een vel bakpapier.

 • Choco-kokos
  Meng 60 ml ahornsiroop met 1,5 eetlepel cacao poeder en twee eetlepels kokos. Schenk dit over de popcorn heen
 • Chocolade-zeezout (-chili)
  Smelt 80 gram pure chocolade eventueel met een klein beetje water. Schenk dit over de popcorn.Bestrooien met wat zeezout. Voor een pikante twist kun je ook nog wat chilipoeder strooien. Wacht met eten tot de chocolade gestold is. en
 • Ahorn-boter
  Smelt een flinke klont (50 gram) boter en roer hier een 50 ml ahornsiroop doorheen. Leg je popcorn op een bakpapiertje en schenk dit over de popcorn heen.
 • Suiker-kaneel
  Smelt een flinke klont boter (50 gram) en roer hier 3 eetlepels suiker en 2 theelepels kaneel doorheen. Schenk dit vervolgens over de popcorn.

En verder …. gebruik je fantasie (of Google) en ga experimenteren.

No Comments

Leave a Reply