Top
 

Pizza's (Skillet met Dutch Oven deksel)

 / Recepten  / Pizza's (Skillet met Dutch Oven deksel)
14 jun

Pizza's (Skillet met Dutch Oven deksel)

IMG_3107Pizza’s is een feest voor iedereen. Zorg voor een mooi buffet met daarop allerlei ingrediënten om pizza’s samen te stellen en laat iedereen zijn eigen pizza opmaken. Op die manier heeft iedereen een pizza die hij of zie zelf gemaakt heeft. Bij een grote groep gebruik je meerdere ovens. Zo zorg je dat het bakproces vlot verloopt. Iedereen maakt om beurt zijn pizza, dit geeft de maaltijd een zeer informeel karakter.

Nodig

Het deeg

  • 1 Kg patent bloem
  • 6 EL olijfolie
  • 15 g Gist
  • 2 EL suiker
  • 2 TL zout
  • 5oo ml lauw water

De basis

  • Peper
  • Zout
  • uitje
  • knoflook
  • Oregano
  • Basilicum
  • 1 pakje gezeefde tomaten
  • 1 steel bleekselderij

De garnering

  • Ham
  • Salami
  • Ananas
  • Stukjes voorgegaarde kip
  • Voorgebakken rul gehakt
  • Zalm
  • Tonijn
  • Ui
  • Parika
  • champignon
  • Prei
  • Bosui
  • Tomaat
  • Mozzerella
  • Gorgonzola
  • Kaas
  • Geraspte kaas
  • Spinazie
  • ….. gebruik je eigen fantasie

 Bereiding

  • Begin met een pizzadeeg, meng eerst alle droge ingrediënten, voeg vervolgens de olijfolie en het grootste deel van het water toe en kneed dit tot een mooi soepel deeg, voeg het apart gehouden deel water aan het eind toe als nodig, is het deegt te plakkerig, voeg dan wat bloem toe.
  • Het deeg moet niet plakken als je het met schone handen beetpakt, het deeg moet minstens 10 minuten goed gekeneed zijn.
  • Smeer de deegbol in met wat olijfolie tegen het uitdrogen en zet het deeg afgedekt weg op een warme plek. Is het buiten koud leg dan een of twee kooltjes in een metalen bakje. Doe dit samen met het deeg in een afgesloten Dutc Oven kist.
  • Laat het deeg minstens 30 minuten rijzen, langer is beter.
  • Zorg nu dat je met de brikettenstarter een lading brikketten aansteekt, zodra ze banden leg je ze op de Dutch Oven deksel en onder de Skillet om een en ander goed voor te verwarmen.
  • Fruit een zeer fijn gesneden uitje, twee zeer fijn gesneden tenen knoflook en wat zeer fijn gehakte bleekselderij, voeg dit met wat peper, zout en olijfolie toe aan de gezeefde tomaten, gehakte oregano en gehakte basilicum, dit dient straks als basis om de pizzabodem mee in te smeren
  • Snij alle garnering en serveer een en ander op aantrekkelijke wijze
  • Zodra de pannen heet zijn kan er gebakken worden. Graadmeter bij het bakken is de onderkant van de Pizza. Door de pizza even op te lichten met een plamuurmes kun je beoordelen hoe de onderkant is.
  • Rol het deeg uit tot een zo dun mogelijke pizzabodem. (Gebruik de tafel, ruim met bloem bestrooid.
  • Leg voor je de pizza garneert het uitgerolde deeg op een ruim bebloemd groot metalen bord en garneer de pizza.
  • Schuif de pizza van het bebloemde bord de pan en bak hem in circa 10 minuten gaar.
No Comments

Leave a Reply