Top
 

Paddestoelen ragout

 / Recepten  / Paddestoelen ragout
1 okt

Paddestoelen ragout

In de herfst is het altijd goed paddestoelen pukken, tijd voor een lekker recept. Vaak zie je dat de ragout met zuivel bereid worden, deze keer een ragout die ook de veganisten onder ons kan behagen. Weet je niet wat je moet plukken, ga dan naar de supermarkt ;-).

Een rijke oogstNodig

  • Paddestoelen, goed schoongemaakt
  • 2 of 3 sjalotjes, fijn gehakt (optie)
  • 2 of 3 tenen knoflook, fijn gehakt (optie)
  • rode wijn
  • groentebouillon
  • roux (plantaardig)
  • peterselie
  • olijfolie
  • peper & zout naar smaak

Bereiding

  • Snijdt de paddestoelen (niet te fijn, champignons bijvoorbeeld in kwartjes)
  • Wolk de paddestoelen in kleine porties op hoog vuur, laat ze lekker karameliseren en laat het vocht goed verdampen, zodra de paddestoelen iets geslonken zijn wok je het volgende portie
  • Wok de sjalotjes en de knoflook
  • Voeg de paddestoelen bij de knoflook en sjalotten en blus af met rode wijn
  • Voeg een tablet groentebouillon toe en bind vervolgens met de roux
  • voeg gehakt peterselie toe en breng op smaak met peper en zout
No Comments

Leave a Reply