fbpx
Top
 
 / Recepten  / Paddestoelen ragout
1 okt

Paddestoelen ragout

In de herfst is het altijd goed paddenstoelen plukken, dus tijd voor een lekker recept. Vaak zie je dat de ragout met zuivel bereid wordt, deze keer een ragout die ook de veganisten onder ons kunnen behagen. Weet je niet wat je moet plukken, ga dan naar de supermarkt ;-).

Pin recept Recept afdrukken
Personen :4 personen

Paddenstoelen Ragout

  
5 van 3 stemmen
Overheerlijke Paddenstoelen Ragout van het kampvuur.
Heb je dit recept al eens geprobeerd?Vermeld @Kampvuurkok of tag #kampvuurkok!
Voorbereiding 10 min
Bereiding 20 min
Totaal 30 min
Onderwarmte :Matig houtvuur
Gang Bijgerecht, Smeersel
Keuken Nederlands
Trefwoord Kan vegan, Vegetarisch
Moeilijk - makkelijk Eenvoudig

Ingrediënten

  • paddenstoelen goed schoongemaakt
  • 2 of 3 sjalotjes
  • 2 of 3 tenen knoflook
  • rode wijn
  • groentebouillon
  • roux plantaardig
  • peterselie
  • olijfolie
  • peper
  • zout

Materiaal

Wok
Wok
rocketstove

Instructies

  • Maak de paddenstoelen schoon en snijd ze, maar niet te fijn. Snijd de champignons bijvoorbeeld in kwartjes.
  • Wok de paddenstoelen in kleine porties op hoog vuur, laat ze lekker karameliseren en laat het vocht goed verdampen.
  • Zodra de paddenstoelen iets geslonken zijn wok je het volgende portie.
  • Snijd de sjalotjes en de knoflook fijn en wok deze vervolgens ook in porties.
  • Voeg de paddenstoelen bij de knoflook en sjalotten en blus af met rode wijn.
  • Voeg een tablet groentebouillon toe en bind vervolgens met de roux.
  • Voeg de gehakte peterselie toe en breng op smaak met peper en zout.
  • Zodra je gerecht klaar is, kun je de gebruikte spullen afwassen en opruimen waar je ze gevonden hebt.

Voedingswaarden

Serving: 100g | Calorieën: 24kcal | Koolhydraten: 6g | Proteïne: 1g | Vet: 1g | Natrium: 4mg | Kalium: 104mg | Vezels: 1g | Suiker: 2g | Vitamine C: 3mg | IJzer: 1mg
No Comments

Leave a Reply

Rating recept