fbpx
Top
 
 / Activiteiten  / Online Outdoor Cooking Workshop
1 apr

Online Outdoor Cooking Workshop

Leuk voor jong & oud

Een geweldig leuke belevenis voor jong en oud in je eigen tuin. Dat is wat ik je probeer te bieden met mijn ‘Online Outdoor Cooking Workshop‘. Iedereen kan mee doen. Ervaring is niet nodig. Speciale spullenen om buiten te koken zijn handig maar niet noodzakelijk. Ook met gewone ‘binnen kookspullen’ kun je buiten koken.

Via een livestream op youtube geef ik je alle instructies, in de chat kun je vragen stellen die ik in de livestream beantwoord. Deelnemers uit heel het land delen foto’s via foto.kampvuurkok.nl. Deze komen weer langs in de livestream. Er is een kinder activiteit, kortom voor elk wat wils. Soms is het een beetje chaotisch, er is geen strak script en een hoop draait om improvisatie en vindingrijkheid. Dat we als Nederlanders een vindingrijk en veerkrachtig volkje zijn dat hebben we wel laten zien.

Een actie foto gemaakt in mijn achtertuin met daarop de live outdoor cooking workshop set. Vera die de regie doet, mijn vrouw die de camera doet. en ik sta te presenteren.
Een actie foto tijdens de eerste Online Outdoor Cooking Workshop.

De eerste ‘Online Outdoor Cooking Workshop’ was op 28 maart en was een groot succes. Dit fotoalbum geeft een leuke indruk.

Regent het of heb je niet alle spullen? ‘Vals-spelen’ mag, je kunt desnoods je oven of je gasfornuis binnen gebruiken. Maar buiten koken is veel leuker, zeker als je iedereen mee laat helpen en zorgd dat je de livestream op minimaal een tablet of laptop kunt volgen.

Volgende workshop

Aanstaande zaterdag, tenzij hier of per email anders aangekondigd.

Leuk voor jong en oud!

Meedoen kan met één klik!

 1. Na dat je bent aangemeld krijg je alle info per e-mail. In de mail tref je:
 2. De boodschappenlijst.. Om mee te kunnen doen is het noodzakelijk dat je de boodschappen vooraf in huis haalt.
  • Kijk even goed en stem de hoeveelheden af op jouw situatie.
  • De lijst is gesplitst in een vegetarisch, vleeseters en kinderdeel.
 3. Een lijst met de spullen
  • Ik probeer zo laagdrempelig en simpel mogelijk te werken. Ook zonder speciale spullen kun je meedoen. ‘Vals te spelen’ mag en bijvoorbeeld in plaats van een Dutch Oven je oven binnen te gebruiken.
 4. Voorbereidingen
  • Soms kan het handig zijn vooraf iets voor te bereiden. Dit staat dan aangegeven. Als je de boodschappen in huis hebt zal het altijd mogelijk zijn zonder voorbereiding mee te doen.
Computer in de schuur, een prima oplossing om de stream te volgen.

Comments
 • Herjo Nooitgedagt
  04/05/2020, 10:36

  De eerste online workshop was als proef opgestart, en bleek een geweldig succes. Zodoende is er besloten om dit bijna wekelijks voort te zetten. Gerechten zijn vrij eenvoudig gehouden zodat iedereen mee kan doen. Ik raad het iedereen aan in dit crisis tijdperk om op deze manier toch buiten (kan ook binnen gemaakt worden) te zijn en even de gedachten op andere dingen te richten. Kortom, hou je van koken en in de buitenlucht te zijn kom gerust een kijkje nemen in de stream en doe gezellig mee.

 • Edith
  04/05/2020, 15:17

  Wij hebben meegedaan met de tweede livestream. Een andere dan verwacht ivm jouw ziekenhuis opname maar wat heb je dat super creatief opgelost. Het was een feestje met het hele gezin. Zelfs puberlief heeft lekker gegeten en onze dochter met het buurmeisje hadden grote pret met het bakken van de pannekoekjes op het blikje frisdrank. Het was in hun ogen natuurlijk niet eerlijk dat mama pannekoekjes bakte op een conserve blikje met een vuurtje eronder. Want dat ging nog beter. Maar no worry’s…ook daar hebben ze van gesmuld. Aanstaande zaterdag gaan we proberen weer mee te doen met versgedraaide pasta. Het is echt ontzettend leuk om zo buiten met het hele gezin bezig te zijn met koken onderleiding van Arriën. Zijn enthousiasme werkt aanstekelijk. 😊

 • Marijn Giesberts
  14/05/2020, 14:00

  He Arrien,

  wat een andere wereld he. We hebben paar keer aan je moeten denken.
  Zowel met je nachtwerk als je kokwerk.. het zal allemaal flink anders zijn.
  We zijn vergeten eerder je website te checken. Hebben je acties tot nu toe gemist.
  Maar wie weet .. sluiten graag aan.

  Neem aan dat alle activiteiten in het veld nog stil liggen?

  Hartelijke en warme groet uit de andere stand van Nederland (:o)

  Fee, Mea, Marijn en Tanja

Leave a Reply